"BELEDİYE HUKUK VE YASALARI ÇİĞNEDİ"

“BELEDİYE HUKUK VE YASALARI ÇİĞNEDİ”
Odunpazarı Belediyesi Meclisi’nin dün akşam yapılan oturumunda yasa tartışmaları yaşandı. Daha önce Odunpazarı Belediyesi’nin TOKİ’den almak istediği 64 konutluk evler için belediye başkanı Burhan Sakallı’ya yetki verilmişti....

Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nin dün akşam yapılan oturumunda yasa tartışmaları yaşandı. Daha önce Odunpazarı Belediyesi'nin TOKİ'den almak istediği 64 konutluk evler için belediye başkanı Burhan Sakallı'ya yetki verilmişti. Dünkü oturumda bu karar Büyükşehir Belediyesi'nden gelen gerekçeli karar dolayısı ile tekrar görüşüldü.
Görüşmeler sırasında söz alan DSP'li üye Hüseyin Erdemir, konunun Büyükşehir Belediyesi'nden döndüğünü, hala kesinleşmiş bir karar olmadığını, buna rağmen Odunpazarı Belediyesi'nin ev alımlarını yaptığını ve belediye kasasından ödeme yaptığını iddia etti. Bu durumun hukuğu ve yasaları gasp etmek anlamına geldiğini belirten Erdemir, gerekli yasal girişimlerin yapılacağını söyledi.
Erdemir'in bu iddialarına yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen gerekçenin hukuksal bir gerekçe olmadığını, sadece alınan kararın daha açık ve anlaşılır bir dille kendilerine gönderilmesini talep ettiklerini söyledi.
AKP'li üyelerde konu ile ilgili Mart ayı içerisinde gerekli hukuki sorunların ortadan kaldırıldığını iddia ettiler. Konunun önümüzdeki günlerde DSP'lilerce mahkemeye taşınması bekleniyor. Meclis oturumunda ayrıca Karapınar'da yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projesi de tekrar görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi'nden dönen bu madde ile ilgili AKP'liler komisyonda görüşülmeden ısrar kararı alınmasını isterken, DSP'liler bu durumun yasalara aykırı olduğunu ve mutlaka komisyona gitmesi gerektiğini söylediler. Bu görüşmeler sırasında da, AKP üyeler ile DSP'li üyeler arasında kısa süren tartışmalar yaşandı. Madde DSP'lilerin 'red' oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.Mecliste ayrıca gündemde yer alana bazı imar konuları da görüşülerek karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.