"Benim Kedilerim Eskişehir'deki sanatseverlerle buluştu"
Odunpazarı Belediyesi çağdaş Sanatlar Galerisi; sanat yolculuğuna Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim Kedilerim” adlı resim sergisi ile devam ediyor.
Resimleri dünyanın en önemli dergilerinden “The New Yorker” ve “Forbes”de kapak olan, iki resmi ise “UNICEF” tarafından kartpostal olarak yayımlanarak dünyanın her yerine dağıtılan; uluslararası üne sahip sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun en önemli yapıtlarından oluşan özel bir seçki “Benim Kedilerim” adıyla, Odunpazarı Belediyesi çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Eskişehirli sanatseverleri bekliyor. Küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı serginin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı AV. Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula, TBMM 25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Oktay Ekşi, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Benim Kedilerim adlı resim sergisinin açılışında konuşan Başkan Kurt, çağdaş Sanatlar Galerisinin hiç ara vermeden etkinliklerine devam ettiğini söyledi.
Başkan Kurt, “Bu yıl açtığımız çağdaş Sanatlar Galerimiz; etkinliklerine hiç ara vermeden devam ederek, sanat-hayat birlikteliğine böyle bir sergiyle tekrar bir köprü oluşturmanın heyecanını yaşıyor. Bu heyecanı, biz sosyal demokrat belediyeler olarak, vatandaşlarımızla birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür-sanat şehri kimliğiyle öne çıkmış olan Eskişehirimiz, tüm sanat ağacının dallarında yapılan ulusal ve uluslararası etkinliklerini hak ediyor.” dedi
Sergi açılışında konuşma yana Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun sergisini açarken onun hakkında konuşmak gerçekten zor. Zorluğu şuradan geliyor kelime haznenizde Ekşioğlu’nun sanatını üstünlüğünü ve becerisini anlatmakta zorluk çekebilirsiniz. Sevgili Gürbüz’ün yaptığı eserlere bakarken uzun uzun ve tebessüm ederek düşünürsünüz.” dedi.
Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu ise yaptığı konuşmada, “Burada bu sergiyi açmaktan ve sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Biz sanatçıların tek amacı vardır bir şeyi üretmek içimizdeki duyguyu dışa vurmaktır. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a bu güzel sergi salonunu açtığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim Kedilerim” adlı resim sergini merak eden vatandaşlar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında çağdaş Sanatlar Galerisini ziyaret edebilir. “Benim Kedilerim” resim sergisi, 23 Kasım 2017 Cuma Gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.