Berkin Elvan anısına yürüdüler

Berkin Elvan anısına yürüdüler
Gezi parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden, Berkin Elvan ölümünün birinci yılında unutulmadı. İstanbul’da meydana gelen olayın ardından bir yıl geçtiğini hatırlatan üniversite...

Gezi parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden, Berkin Elvan ölümünün birinci yılında unutulmadı. İstanbul'da meydana gelen olayın ardından bir yıl geçtiğini hatırlatan üniversite öğrencileri, dün iki farklı alanda yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Anadolu üniversitesinde bir araya gelen öğrenciler fakülteleri dolaşarak yürüyüşe destek çağrısında bulundular.
Üniversite öğrencileri adı altında toplanan grup, ses çıkartma eylemi yaparak Berkin Elvan için adalet talebinde bulundular. Öğrenciler daha sonra Yunus Emre kapısı önüne gelerek yarım saat süreli oturma eylemi gerçekleştirdi. Üniversite yemekhane girişinde toplanan Dev Genç üyeleri de Berkin Elvan anısına bir oturma eylemini hayata geçirdi Dev-genç adına söz alan Serkan Türkmen, Elvan'ın katillerinin bir an önce cezalandırılmasını talep etti. Her iki eylemde yapılan basın açıklaması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.