Beyincik sarkmasıyla gelen hastaya başarılı ameliyat

Beyincik sarkmasıyla gelen hastaya başarılı ameliyat
Halk arasında ‘beyincik sarkması’ olarak adlandırılan "Arnold Chiari’ hastalığı nedeniyle ellerinde elektrik çarpması hissi, el ve kollarda güçsüzlük, dengesizlik, baş dönmesi şikayetleri bulunan 61 yaşındaki Rabia Erdem,...

Halk arasında 'beyincik sarkması' olarak adlandırılan "Arnold Chiari' hastalığı nedeniyle ellerinde elektrik çarpması hissi, el ve kollarda güçsüzlük, dengesizlik, baş dönmesi şikayetleri bulunan 61 yaşındaki Rabia Erdem, Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. Beyin içerisinde ve omurilikte sıvı toplanması sonucunda hastanın beynindeki basıncın arttığını belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Bülent Önal, "Hastamızı ilaçla tedavi etmemiz mümkün değildi, cerrahi müdahale yapmamız şarttı. Omuriliğin kafatasında sıkıştığı yeri cerrahi yöntem ile genişleterek, kafatasından aldığımız zarla beyin zarını genişlettik. Bu sayede beyin içindeki basıncı da ortadan kaldırmış olduk" dedi.
Hastanın kendilerine Haziran'da başvurduğunu ve Temmuz ayında ameliyatın gerçekleştirildiğini belirten Dr. Bülent Önal, yaklaşık iki saat süren ameliyat sonucunda hastanın şikayetlerinden kurtulduğunu, bundan sonraki yaşamını sağlıklı olarak devam ettirebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.