Bilgisayar boyun fıtığı yapabilir

Bilgisayar boyun fıtığı yapabilir
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Bülent Önal, çok uzun süre bilgisayar karşısında çalışmanın boyun fıtığına yol azabileceğini belirterek, boyun fıtığı hakkında açıklamalarda bulundu.Dr....

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Bülent Önal, çok uzun süre bilgisayar karşısında çalışmanın boyun fıtığına yol azabileceğini belirterek, boyun fıtığı hakkında açıklamalarda bulundu.
Dr. Bülent Önal , Ağrılar söz konusu olduğunda boyun ağrılarının ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, "Modern yaşamın ve sürekli bilgisayar karşısında çalışmanın bir sonucu olan bu ağrıların kökeninde ise çoğu zaman boyun fıtığı yatıyor. Boyun fıtığının en önemli belirtisi, ağrıdır. Hastalığın başlangıç döneminde boyun ve sırt ağrısı ön plandayken, olay ilerledikçe dejenere olan diskin sinirlere baskı yapması sonucunda kollarda, parmaklara kadar inen ağrı ve uyuşmalar ortaya çıkıyor. Bir süre sonra sinirin baskı altında kalmasına bağlı olarak kuvvet azalması başlıyor. Tedavi edilmeyen ileri olgularda omurilik baskı altında kalınca bacaklarda güçsüzlük ve idrar kaçırma gibi oldukça tehlikeli bir dönem başlıyor. Kesin tanı muayene ve emar incelemesi ile konuluyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.