"Bilimin olmadığı yerde gelişme de olmaz"

“Bilimin olmadığı yerde gelişme de olmaz”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Şahin, bilimin olmadığı yerde gelişmenin de olmayacağını söyledi. Prof. Dr. Şahin, ESOGÜ Biyoloji Bölümü ve Biyologlar...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Şahin, bilimin olmadığı yerde gelişmenin de olmayacağını söyledi.
Prof. Dr. Şahin, ESOGÜ Biyoloji Bölümü ve Biyologlar Derneği Eskişehir Şubesi işbirliğiyle üniversitede düzenlenen etkinlikte verdiği ''Biyolojinin Bilim Tarihindeki Yeri'' konulu konferansta, tarihte sık karşılaşılan söylence ve mitlerin pek çoğunun günümüzde bilimsel temele oturtulduğunu belirtti.
İnsanları diğer canlılardan ayıran düşünme yetisi ve merak sonucunda bilimin doğduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, ''Biyoloji en eski bilimler arasında yer almaktadır. Biyoloji tarihi sadece biyoloji bilimini değil uygulama alanı canlılar olan tüm bilimleri kapsamaktadır'' dedi.
Prof. Dr. Şahin, geçmişte yapılan çalışmaları iyi bilip yapılan hataların tekrarlanmamasıyla ilerleme kaydedilebileceğini anlatarak, ''Orta Çağ'da bilim merkezi konumunda olan İslam dünyası bugün batıdan bilim satın alıyor. Bilimin olmadığı yerde gelişme de olamaz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.