BİR HAFTADA 10 KÖPEK ZEHİRLENDİ

BİR HAFTADA 10 KÖPEK ZEHİRLENDİ

75’inci Yıl Mahallesi’nde oturan Semra Onal ile Sema Gür, küpeli sokak köpeklerinin birer birer zehirlenerek öldürüldüklerini söyledi. Sema Gür, Odunpazarı Belediyesi ile işbirliği yapıp bugüne kadar semtlerindeki 500’e...

75'inci Yıl Mahallesi'nde oturan Semra Onal ile Sema Gür, küpeli sokak köpeklerinin birer birer zehirlenerek öldürüldüklerini söyledi. Sema Gür, Odunpazarı Belediyesi ile işbirliği yapıp bugüne kadar semtlerindeki 500'e yakın sokak köpeğini kısırlaştırdıklarını belirtti. Gür, şöyle devam etti:
"Bu sokak köpeklerine gönüllüler olarak biz sahip çıktık. Küpesiz köpek kalmadı. Herkesin baktığı köpekler var. Benim baktığım 20 tane sokak köpeği var. Ama son günlerde köpekler teker teker ölmeye başladı. Son bir hafta içerisinde 10 köpek öldü. Hayvanları sevmeyenlerden birilerinin köpekleri zehirlediklerini tahmin ediyoruz. Mahallemizde bir cani var. Belediye görevlileri zehirli et bulmuş. Bu zehir 60 saat içerisinde köpekleri eziyet çektirerek öldürüyormuş."

HAVLAMASINLAR DİYE TASMA ALDIK
Emekli İngilizce öğretmeni Semra Onal da, zehirlenmelerin artması üzerine 4 sokak köpeğini evine aldığını belirtti. Evinin bahçesine çit çekip garajı da sokak köpeklerine açtığını söyleyen Onal şöyle konuştu:
"Ben bu köpekleri sahiplenmek zorunda kaldım çünkü bunları zehirleyeceklerdi. 4 köpeği koruma amaçlı evime aldım ve sahiplendim. Hayvanlar havlıyor diye şikayetçi olanlar var. Burası dağ -bayır bir yer. Yabancılara hayvanların havlaması çok doğal. Köpeğin havlamaması gibi bir şey olabilir mi? Havlar köpek. Havlama tasması aldık hayvanların boğazına takıyoruz. Elektrikli pilli havlama tasması takıyoruz. Bunlar havlamayı önlüyor sözde ama hayvanlara işkence, elektrik veriyor boynuna. Havladığı zaman titreşimle rahatsızlık veriyor.

2 BELEDİYENİN ÇABASI YETMİYOR
Oturdukları 75'inci Yıl Mahallesi'nin köylere de yakın olduğunu belirten Semra Onal, buraya köy ve ilçelerden kamyonlarla köpeklerin getirilip bırakıldığını söyledi. Önal şöyle konuştu:
"İlçe ve köylerden kamyonlara yüklüyorlar köpekleri, gece bırakıyorlar. Hayvanlar aç ve serseme dönmüş bir vaziyette su arıyorlar, yemek arıyorlar, kapılarımıza geliyorlar. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri bunların rehabilitasyonuna ve kısırlaştırmasına yetmiyor. İnanılmaz bir hayvan popülasyonu oluyor. Bu kadar çok hayvan popülasyonu olunca doğal olarak insanlar şikayetçi oluyorlar. Ben o insanlara da hak veriyorum. Kolay bir şey değil. Bu kadar çok köpekle birlikte yaşıyor olmak. Burada yapılması gereken Büyükşehir Belediyesinin işi ele alması, sahip çıkması, bir rehabilitasyon merkezi, kısırlaştırma merkezi kurması gerekiyor. Ayrıca ilçe belediyeleri köpek atımını engelleyip kendi ilçelerinde kısırlaştırma yapmalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.