Borçlar yüzünden doğalgaz kesildi

Borçlar yüzünden doğalgaz kesildi
Aşağısöğütönü Mahallesi TOKİ Konutlarında doğalgazlar borç yüzünden kesildi. Aşağı Söğütönü TOKİ Konutları Yöneticisi Barış Çakır, doğalgazın kesilme nedenini açıklarken, Tepebaşı Belediyesine ait C Bloklarda...

Aşağısöğütönü Mahallesi TOKİ Konutlarında doğalgazlar borç yüzünden kesildi. Aşağı Söğütönü TOKİ Konutları Yöneticisi Barış Çakır, doğalgazın kesilme nedenini açıklarken, Tepebaşı Belediyesine ait C Bloklarda yer alan apartman dairelerinin 75 bin TL yakıt ve aidat borcu olduğunu, 50 bin TL'de diğer site sakinlerinin yakıt ve aidat borcu bulunduğunu, toplanamayan bu borçlar yüzünden Yakıt kazanlarının doğalgazının kesildiğini iddia etti.
Kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde sorunun çözülmesi için defalarca Tepebaşı Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Barış Çakır, kış ayına girmeden yakıt kazanlarının gazlarını açtırmak için Site yönetimi olarak ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını, 77 Yakıt Kazanından borçlar nedeniyle 30'unun kesik olduğunu ifade ederek site sakinlerinin mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Barış Çakır, 125 bin TL alacaklarına karşılık ESGAZ'a 56 bin TL borçlu olduklarını sitede özellikle belirli bir kesimin-kişilerin site yönetiminin işlerini engellemek için aidat ve Yakıt borçlarını bilinçli olarak ödemediğini belirterek ödemelerini yapmayanlar hakkında yasal işlem başlattıklarını belirtti.
Barış Çakır, bu borcun içinde Tepebaşı Belediyesi'ne ait Dubleks dairelerin (Sıraevlerin) olmadığı bununla da ilgili hukuki sürecin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Site sakini Ahmet Yılmaz, kış ayı gelmeden çoluk çocuk perişan olmadan Yakıt ve Aidat borcu olan Tepebaşı Belediyesi ve ödemeyen bazı site sakinleri yüzünden cezalandırılmak istemediklerini söyleyerek "Bizim suçumuz aidatlarımızı ve yakıt paramızı günü gününe ödemek mi? Belediye örnek olması gerekirken, burada köstek oluyor. Biz Belediyeye emlak vergimizi günü gününe ödüyorsak Tepebaşı Belediyesi de ödemelerini düzenli yapsın. " diye isyan ederek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.