"Bu bir seçim yatırımı değildir"

"Bu bir seçim yatırımı değildir"
Eskişehir’in önümüzdeki 50 yıl boyunca tüm altyapı sorunlarını çözümleyecek olan proje için ilk adım atıldı. Dün Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen törenle ilk kazma vurulurken, mahalleliler törene büyük ilgi gösterdi....

Eskişehir'in önümüzdeki 50 yıl boyunca tüm altyapı sorunlarını çözümleyecek olan proje için ilk adım atıldı.
Dün Fevzi Çakmak Mahallesi'nde düzenlenen törenle ilk kazma vurulurken, mahalleliler törene büyük ilgi gösterdi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,önceki dönem Tepebaşı Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet Ataç ile diğer yetkililer ve mahalle halkı katıldı.
Törende ilk konuşmayı mahalle muhtarı Ayşe Çıraklı yaptı. Çıraklı yıllardır bu anı beklediklerini söylerken, "Sayın Büyükerşen'e bundan bir süre önce sihirli çubuğunu bizim mahallemize de değirmesini istemiştim, sonunda oldu. Fevzi Çakmak Mahallesi'nin kaderi şu andan itibaren değişiyor, dilerim bundan sonra daha başka hizmetler de mahallemize gelecektir" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen 1999-2004 yılları arasında Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapmış olan Ahmet Ataç, Tepebaşı Bölgesi'nin geçmiş dönemde bir çok sorununun çözümlendiğini ancak sorunların çok fazla olması nedeniyle tümünü çözmenin mümkün olmadığının altını çizdi. "Ancak mahallelerimizi şu anda gezdiğimde görüyorum ki, sorunlar geçmiş dönemden çok daha fazla" diyerek konuşan Ataç, "yapılan hizmetler ne yazık ki oy olarak bize dönmedi. Bunu söylemek zorundayım, başka vaatlere kandınız ve oylarınızı bizden esirgediniz. Ancak yapılan hizmetleri çok iyi görmeniz gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen ise, başlatılan proje ile kentin tüm alt yapı sorunlarının çözümleneceğini belirtti. Projenin kesinlikle seçim yatırımı olmadığını vurgulayan Büyükerşen, "ben hayatım boyunca hiçbir hizmeti oy için yapmadım.
Zaten gelinebilecek bir çok görevde bulundum. Şu anda da icraatlarımızı ortaya koyabileceğimiz böyle bir görevin başındayım. Ne ben ne de partim seçime girmiyor, o nedenle böyle bir derdimiz yok" dedi.
Zamanında Fevzi Çakmak Mahallesi'nin bulunduğu bölgeye ev yapılmasına izin verenleri affetmesinin mümkün olmadığını anlatan Büyükerşen, "burası şehrin en alçak bölgesi. Buradaki kanalizasyonu arıtmaya göndermek için sürekli elektrik kullanarak seviyeyi yükseltmemiz lazım. Bu da ek bir maliyet demektir. O nedenle bazı bölgelerimizde yapacağımız hizmetler bir süre gecikti. Ancak bundan sonra sizler de kente bu kadar yakın ama çağdaş bir kent olmanın gereklerinden bu kadar uzak yaşamak zorunda olmayacaksınız" diyerek konuştu.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağladığı 58 milyon Euro'luk kredi ile gerçekleştirilecek olan proje 2008 yılının Ekim ayında bitirilecek. Proje kapsamında 19 bin 260 metre Fevzi çakmak Mahallesi'nde, 4 bin 400 metre de Zafer Mahallesi'nde kanalizasyon yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.