"Bu işten zarar görmeyen kalmadı"

"Bu işten zarar görmeyen kalmadı"
Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Alaattin Çam, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Eskişehir’de birçok insanı mağdur ettiğini söyledi. Alaattin Çam, TOKİ’nin Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yaptığı 644 konutluk Sıraevler...

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Alaattin Çam, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Eskişehir'de birçok insanı mağdur ettiğini söyledi.
Alaattin Çam, TOKİ'nin Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yaptığı 644 konutluk Sıraevler Projesi'nin 2005 yılı Eylül ayında tamamlanması gerektiğini belirterek, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala ev sahiplerine teslim edilmediğini kaydetti.
Birçok insanın TOKİ yüzünden mağdur olduğunu dile getiren Çam, "Özellikle TOKİ ile iş yapan esnaf ve tüccar alacağını alamadığı için işleri bozuldu. Şimdi ortada bir sorumlu da yok" dedi.
Sıraevler Toplu Konutlarının ihale bedelinin 21.7 trilyon olduğunu ifade eden Çam, "İhaleyi alan İşcan İnşaat Şirketi konutları yüzde 73 seviyesine getirmişken, işi bıraktı. 7.7 trilyona tamamlanacak iş 17 trilyona başkasına ihale edildi. TOKİ 10 trilyon zora sokuldu. 644 konutun satışından TOKİ 55 trilyon elde etti. Ancak TOKİ ile iş yapan esnaf ve tüccar 6-7 trilyon zarar etti. Konutların bitirilmesi de 2 yıl gecikti. Birçok insan büyük umutlarla buradan ev aldı. Şimdi ev alan o insanların evlilikleri bile bozulmaya başladı" diye konuştu.
TOKİ ve Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile yapılan 1718 Konutluk Ihlamurkent Projesinde de sorun yaşandığını anlatan Çam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha Sıraevler ve Ihlamurkent Projelerini tamamlayamayan TOKİ şimdi de Söğütönü'nde 2 bin 500 konutluk yeni bir proje başlatılacağını açıklıyor. Hangi yüzle Eskişehirlilerin karşısına çıkacaksınız. Hangi evi kime satabileceksiniz. Ucuz konut diye kimse aldanmasın. Bugüne kadar TOKİ, Eskişehir'de hangi projeyi tamamlayabildi? Kentimizde çok ciddi iş yapan müteahhitler var. Yaptıkları ortada. Dışarıdan gelen müteahhitler ise hem kendileri zarar görüyor hem de Eskişehirli müteahhitlere zarar veriyor. Bu işte hiç zarar görmeyen taraf yine TOKİ."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.