BU YILKİ SEMPOZYUM ERGİN ORBAY, MÜŞFİK KENTER VE GÜNGÖR DİLMEN ANISINA

BU YILKİ SEMPOZYUM ERGİN ORBAY, MÜŞFİK KENTER VE GÜNGÖR DİLMEN ANISINA
Eski Kurt Kiremit Fabrikası alanında yapılan açılış töreni ile başlayan 6. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, bu yıl aramızdan ayrılan Devlet Sanatçısı Ergin Orbey, Müşfik Kenter ve Güngör Dilmen anısına...

Eski Kurt Kiremit Fabrikası alanında yapılan açılış töreni ile başlayan 6. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, bu yıl aramızdan ayrılan Devlet Sanatçısı Ergin Orbey, Müşfik Kenter ve Güngör Dilmen anısına yapılıyor.
Önceki akşam gerçekleştirilen Sempozyum açılış töreni, aramızdan ayrılan sanatçılar için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından sempozyuma çeşitli üniversitelerden katılan yaklaşık 60 genç asistan adına bir konuşma yapan Derya Beren sempozyumda olmaktan mutlu olduklarını belirterek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür etti.
Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği 6. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun ana sponsoru olan Başak Kremit adına konuşma yapan Engin Çizel; "Tarihine ve kültürüne sahip çıkan ve bunu gelecek nesillere aktaran Sayın Başkanımız Dt. Ahmet Ataç'ın başlattığı ve Eskişehir'e önemli eserler kazandırıldığı 6. Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun ana sponsoru olarak birlikteyiz. Başak Grubu olarak kente sahip çıkma göreviyle sempozyuma katkı vermekteyiz. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Başkanımız Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum" dedi.Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç yaptığı açılış konuşmasında "İnsanlığı en sıcak yol arkadaşı pişmiş topraktır" derken pişmiş toprağın yüzyıllar süren yolculuğunu özetleyerek insanlık için öneminden bahsetti. Başkan Ataç "en eski yapı malzemesi olan tuğlanın Cumhuriyetten bu yana Eskişehir Tepebaşı Bölgesi'nde üretilmeye başlandığını söyleyerek Sempozyumun düzenlendiği eski Kurt Kiremit Fabrikası'nın ne kadar değerli olduğunu Eskişehir halkı bu sempozyum ile öğrendi" dedi.
Gece Şef İnci Çayırlı yönetiminde Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu ve Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korusu'nun konseriyle devam etti. Konserin ardından katılımcılar alanda bulunan sergileri gezdi. Gece düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.