Bunlar da fiyasko olmasın

Bunlar da fiyasko olmasın
Toplu Konut İdaresi tarafından Türkiye’nin her kentinde yapılan toplu konutlar sahiplerine bir bir dağılırken, Eskişehirliler ise bu imkandan hala yararlanabilmiş değil.Bundan iki yılı aşkın bir süre öncesinde başlatılan ve...

Toplu Konut İdaresi tarafından Türkiye'nin her kentinde yapılan toplu konutlar sahiplerine bir bir dağılırken, Eskişehirliler ise bu imkandan hala yararlanabilmiş değil.
Bundan iki yılı aşkın bir süre öncesinde başlatılan ve büyük reklamlarla duyurulan Sıraevler projesi tam anlamıyla bir kaosa dönüştü.
Bir cinayet olayının dahi yaşandığı sıra evler projesi için müteahhit bulunamazken, inşaatlar halen tamamlanabilmiş değil. İşçilerin de zaman zaman eylem yaptıkları sıraevlerin geleceği şu anda tam anlamıyla muamma.
Ihlamurkent'te de sıkıntı aşılabilmiş değil. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın daha önce geçen yıl teslim edileceğini, daha sonra da yılbaşı sonrasına tarih verdiği teslimat halen gerçekleştirilmedi.
Eskişehir'de binlerce kişi TOKİ'den yıllardır ev beklerken, halen umduklarını bulabilmiş değil.
Eskişehir'de tüm bu olanlar yaşanırken, TOKİ'nin 2500 adet konut için tekrar kolları sıvaması ise ilginç olarak karşılandı. Toplu konutların yapılmasının olumlu olduğunu fakat, yeni konutların da eskileri gibi fiyaskoyla sonuçlanmaması gerektiğini söyleyen Eskişehirliler; "Dileriz yıllardır beklediğimiz evler gibi olmaz" diyorlar.
Ertuğrulgazi ile Çankaya Mahallelerine yapılacak olan konutların belirlenen süre içerisinde tamamlanarak, belirlenen tarihte Eskişehirlilere teslim edilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Eskişehirliler; "Milletvekilleri Toplu konut diyorlar ama halen toplu konut görmüş değiliz. Şimdi yenileri yapılacakmış. Eskisi gibi olmasın yeter., Türkiye'de her yerde başbakanında katıldığı törenle anahtarlar veriliyor. Eskişehir'de o anahtarları artık görmeli" diye konuşuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.