Bürokratlardan Alpagut çıkartması

Bürokratlardan Alpagut çıkartması
Mihalgazinin Alpagut ilçesinde meydana gelen dolu felaketinin ardından milletvekili ve yöneticiler bölgeye gitti. Şiddetli yağmur ve dolunun etkisiyle seraların büyük zarar gördüğü Alpagut’da ev ve iş yerleri de büyük zarar...

Mihalgazinin Alpagut ilçesinde meydana gelen dolu felaketinin ardından milletvekili ve yöneticiler bölgeye gitti. Şiddetli yağmur ve dolunun etkisiyle seraların büyük zarar gördüğü Alpagut'da ev ve iş yerleri de büyük zarar gördü. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AKP Parti il yöneticileri ile vali Kadir Koçdemir yaşanan afetin ardından incelemelerde bulunmak üzere Alpagut'a gitti. Yaşanan afetin zarar tespit çalışmaları devam ederken, özel idareye ait iş makineleri da selden zarar gören yollarda çalışma başlattı
Afet bölgesinde yerinde incelemelerde bulunan Salih Koca ve Süleyman Reyhan sel felaketinden etkilenen çiftçilerle görüştü. Salih Koca "Zarar gören tüm Alpagutlu hemşerilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve bir daha böyle acılar yaşanmamasını umuyorum." dedi.
Vali Koçdemir Alpagut'ta İncelemelerde Bulundu
Hasar tespit çalışmalarını yerinde incelemek üzere Alpagut Beldesi'ne giden Vali Dr. Kadir Koçdemir "Devletimizin kanunlar çerçevesinde bu tür durumlarda ne gibi yardımları varsa azamisini almak için gerekli girişimleri yapacağız ve takip edeceğiz. Muhakkak devlet böyle bir olaya duyarsız kalmaz, hasara ve acıya bir şekilde ortak olur. Yolların tamiratını da en kısa zamanda yapacağız. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır." dedi.
Fırtınada evi kullanılamaz hale gelen 85 yaşındaki Fatma Tunalı ile yakından ilgilenen Koçdemir, Tunalı'nın evinin onarılması için de gerekli talimatları verdi.
İlçe kaymakamı ve belde belediye başkanından bilgi alan Milletvekili Ülker Can ise "yaşanan felaketin can kaybı yaşanmadan atlatılmış olması tek tesellimiz"dedi.Bölge ekonomisinin seracılık üzerine kurulu olduğunu belirten Can "ortaya çıkan zararın en kısa sürede giderilmesi için yapılması gerekenleri Tarım Bakanlı nezdinde takip edeceğiz" diye konuştu.
Yaşanan felaketin izlerinin bir an önce silinmesi için seferber olacaklarını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da " bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Alpagut'lu hemşerilerimizin yanındayız"dedi.İlçede yaşanan afeti incelemek üzere Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Civelekler de bölgeye geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.