Bürosen Çanakkale şehitlerini anacak

Bürosen Çanakkale şehitlerini anacak
M.Volkan YILDIRIM, Çanakkale savaşının unutulmadığını ve unutmayacağını belirterek şu şunları söyledi:“Bilindiği gibi 20. yy. başında emperyalist devletlerin ülkemizi işgali “Çanakkale” de 250 bini cephede, 150 bini...

M.Volkan YILDIRIM, Çanakkale savaşının unutulmadığını ve unutmayacağını belirterek şu şunları söyledi:
"Bilindiği gibi 20. yy. başında emperyalist devletlerin ülkemizi işgali "Çanakkale" de 250 bini cephede, 150 bini hastanelerde ölen 400 bin şehit ve gazimizin cansiperane ve erdemli mücadelesi ile durdurulmuştu. Çanakkale Harbi, Cumhuriyetimizin de kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de ön planda yer aldığı ve Mehmetçiklere "Ben size taaruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" dediği bir savaştır.
Zaman uyanıklık ve birlik zamanıdır. "Milli Birlik" unsurunu oluşturacak en önemli unsurlardan birisi de tarihimiz ve tarihimizde her kesimden verdiğimiz "şehitlerdir". Şehitlik, toplumların ve devletlerin saygı duyduğu ve her zaman onurlandırdığı bir kavramdır. Şehitlere saygı aynı zamanda o toplumun geçmişine, onuruna, devletlerin ise kurulma gerekçesine verdikleri önemle ölçülür. Ülkemizin kurulmasında ve toplumunun maddi ve manevi hayatında önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşları'nı ciddiyet içerisinde mutlaka anılmalıdır.Bu İnsani ve milli vazifemizdir.
Bu itibarla 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 92. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz bu pazar günü Eskişehir Öğretmenevinde saat 14.00' da gerçekleşecek olan " 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programımıza " tüm Eskişehir Halkı davetlidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.