Büyükerşen'den sağlıkçılara diploma

Büyükerşen’den sağlıkçılara diploma
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Güleç, ülkedeki işsizlik meselesinin çözümlenmesi ve her alanda ihtiyaç duyulan vasıflı iş gücünün karşılanabilmesi...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Güleç, ülkedeki işsizlik meselesinin çözümlenmesi ve her alanda ihtiyaç duyulan vasıflı iş gücünün karşılanabilmesi için meslek yüksekokullarının sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 120 öğrenciye, düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomaları verildi. Meşelik Kampusü'nde bulunan üniversitenin spor salonunda tertiplenen törende konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Güleç, "1990 yılından bu yana sağlık sektörünün muhtelif alanlarında hizmet veren sağlık teknikerleri yetiştiren yüksekokulumuz, 6 programından 2006-2007 mezuniyet töreninde bugün mezun olan 120 öğrencimizle birlikte toplam bin 795 mezun verdi" dedi.
Her geçen yıl daha fazla gencin üniversite önlerinde yığıldığını, sınavı kazanamayanların ülkedeki vasıfsız işsizler ordusuna katıldığını ifade eden Güleç, "Üniversite sınavını kazananların bir kısmı da mezun olduklarında, meslekleri ile ilgili bir işte istihdam edilmemektedir. Meslek yüksekokulu mezunları ise, kolay iş bulabilen şanslı bir grubu oluşturmaktadırlar. Bu durum, ülkemizdeki işsizlik meselesinin çözülmesi ve her alanda ihtiyaç duyulan vasıflı iş gücünün karşılanabilmesi için meslek yüksekokullarının sayısının çok arttırılması gerektiğinin basit bir göstergesidir. Ancak, bu arttırma ülkenin ve bölgenin ihtiyaçları göz önüne alınmadan, bu gençlerin kimler tarafından nasıl eğitileceklerinin hesabı yapılmadan, 'her ilçeye bir meslek yüksekokulu' kampanyası şeklinde olursa, istenilen sonuca ulaşılamayacağı da açıktır" diye konuştu.
Prof. Dr. Sacit Güleç, bölgesel özellikler sebebiyle meslek eğitiminin yerinde verilmesinin gerektiği durumlar dışında meslek yüksekokullarının üniversite kampüslerinin dışında tutulmaması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:
"Meslek yüksekokullarının, özellikle meslek derslerinde yaşadıkları öğretim elemanı sıkıntısını aşabilmek için de bu okullara özel farklı bir akademik yapılanma gerekmektedir. Meslek yüksekokulları alanındaki gelişmeleri eş zamanlı takip edebilen, yeni elemanlar yetiştirmenin yanı sıra ihtiyaç duyulan kuruluşların elemanlarına yenileme eğitimleri verebilen aktif ve değişken bir yapıya kavuşturulmalıdır."
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı'ndan mezun olan dönem birincisi Serap Süslü ise, 2 yıllık eğitimin ardından meslek kazanmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Yıldırım da, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından meslek yemini eden mezun öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Dönem birincisi Serap Süslü'ye diploma ve başarı belgesini, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen verdi.
Mezuniyet törenine; rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.