Büyükşehir ulaşım zammını ertelemeli

Büyükşehir ulaşım zammını ertelemeli
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adar, Başbakan Erdoğan’ın geçmiş günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşlarına 50 Tl ile 120 TL arasında zam yapılacağını açıklamasına karşın, emeklinin maaşına yansıyan rakamın...

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adar, Başbakan Erdoğan'ın geçmiş günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşlarına 50 Tl ile 120 TL arasında zam yapılacağını açıklamasına karşın, emeklinin maaşına yansıyan rakamın yalnızca 20 TL olduğunu söyledi. Hükümetin bu konuda verdiği sözü tutmadığını belirten Adar, "emeklimizin zaten içinde bulunduğu sıkıntı ortada. Hükümetin ve Başbakanın verdiği sözü tutmamaları onların durumunu daha da sıkıntılı hale getirdi. Yerel yönetimlerimizin imkânlarını sonuna kadar kullanmalarını ve halkımızın temel ihtiyaçlarına zam yapmayı biraz daha ertelemelerini istiyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı yılmaz Büyükerşen'in toplu taşım araçlarına UKOME tarafından yapılan zammı incelediği şeklindeki haberleri sevinerek okuduklarını ve bundan memnuniyet duyduklarını anlatan Adar, "Büyükşehir Belediye Başkanı toplu ulaşım zammını bekletiyor. Bunu son derece olumlu buluyoruz. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin şebeke suyu ve içme suyuna yapılan zamları da geri çekmesini istiyoruz. Vatandaşın içinde bulunduğu geçim sıkıntısının dikkate alınmasını umutla bekliyoruz" diye konuştu.
Eskişehir'deki ilçe başkanlarının da katıldığı Pazar toplantısında konuşan İl Başkanı Abdülkadir Adar, uygulanan liberal politikalar sonucunda köylünün ve çiftçinin durumunun her geçen gün kötüleştiğini belirterek, "çiftçi aldığı kredileri geri ödeyemiyor, elindekileri de haciz yoluyla kaybediyor" dedi. Devletin çiftçiye gereken desteği vermesi gerektiğini söyleyen Adar, gelişmiş ülkelerde de liberal ekonomiler uygulandığını ancak bu ülkelerde devletin üreticiye gereken desteği verdiğini söyledi. Pancar kotası uygulamasını da eleştiren Adar, kotanın da bir an önce çiftçinin lehine olacak şekilde kaldırılması gerektiğini ifade etti.

KÖKSAL ÇINAR CHP'DE...

Diğer taraftan, geçtiğimiz hafta DSP'den istifa eden İl Genel Meclisi üyesi Köksal Çınar yeniden CHP'ye geçti. Pazar toplantısına katılan Köksal Çınar hatırlanacağı gibi 29 Mart 2010 yerel seçimlerinde CHP listesinden il genel meclisi üyesi seçilmiş, ancak daha sonra DSP'ye katılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.