Büyükşehir vatandaş memnuniyetinde Türkiye 2'ncisi

Büyükşehir vatandaş memnuniyetinde Türkiye 2’ncisi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kalite Derneği’nin (KalDer) 81 ilde 20 bine yakın kişiyle görüşerek yaptığı vatandaş memnuniyeti anketinde ikinci sırada yer aldı.KalDer’in yurt genelinde düzenlediği "2006 Türkiye Müşteri...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kalite Derneği'nin (KalDer) 81 ilde 20 bine yakın kişiyle görüşerek yaptığı vatandaş memnuniyeti anketinde ikinci sırada yer aldı.
KalDer'in yurt genelinde düzenlediği "2006 Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi, Vatandaş Memnuniyeti" araştırmasının sonuçları açıklandı. Yerel yönetimler ile Emniyet Teşkilatı'nı kapsayan ankette, 67.6 puan alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ülke çapında vatandaşların hizmetlerinden en çok memnuniyet duyduğu ikinci belediye oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 0.7 gibi düşük bir farkla Kayseri'den sonra ikinci olduğu anket sonuçlarında, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa gibi pek çok metropol belediyesini geride bırakma başarısını gösterdi. Ayrıca, 57 puan olarak belirlenen Türkiye ortalamasının da üzerine çıktı.
KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu, vatandaş memnuniyeti araştırmasının, kamu kuruluşlarına kaynak dağıtımında dikkate alınması gereken kriterlerden birisi olması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.