"Büyükşehir'den taleplerimiz çok"

Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD) yönetim kurulu üyeleri, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkında bulunan ERİAD binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları projelerinden söz etti.
Eskişehir’de güçlü bir dernek olduklarını, dernek üyelerinin on binlerce çalışanı olduğu ve istihdama katkı sağladığını, milyonlarca dolar ihracatları olduğunu ve kurulduğu günden bugüne kadar pek çok çalışmaya imza attıklarını söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Şentuna, “Yine üyelerimiz ve şehrimiz için önemli ve ender bir işe imza attık. Ekonomik gücümüzü sürdürülebilir kılmak ve yükseltmek adına sadece dernek üyesi ortaklarımızdan oluşan, 55 ortaklı Eskişehir Rumeli Yatırım Turizm İnşaat A.Ş.’yi kurduk” diye konuştu.
“BURASI ŞEHRİN BİR BİNASI”
Kuruluşlarının hemen ardından Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı içerisinde Kamu – STK iş birlikleri içinde örnek olacak bir çalışmayla kendi hizmet binalarını inşa ettiklerini belirten Şentuna, “Örnek iş birliği kapsamında, yap-devret modeliyle bir adet çok amaçlı salon inşa ederek Tepebaşı Belediyesi ve şehrimizin kullanımına sunulmak amacı ile salonumuzu Tepebaşı Belediyesi’ne devir ettik” dedi. Şentuna, aynı zamanda alan içerisinde müzeye ziyarete gelenlerin kullanabileceği ve halka da açık olacak olan restoran yapımının da devam ettiği bilgisini verdi.
YAKINDA ESKİŞEHİR’E ÖNEMLİ PROJELER KAZANDIRILACAK
“Şehrimiz ekonomisi ve turizmine katkı vermek için çaba harcadığımız önemli bir hedef ve bu hedef doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar var” diyen Şentuna, çok önemli iki tane projeleri olduklarını fakat projelerini tamamlamış olsalar bile netice alamadıkları için detay veremediğini belirtti. Şentuna, bu konuda şunları söyledi:
“Eskişehir bir termal bölgesi ama gerekli ilgiyi görmedi, gerekli yatırımlar yapılmadı. Bununla sağlık turizmi ve ileri yaşam merkezi projelerimiz var. Üniversitelerimiz var ama uçuş okulumuz yok. Belki uçuş okulunu Eskişehir’e getireceğiz. Havacılık, kontrolsüz havalimanı ve havacılık eğitimi gibi alanlarda temellerini attığımız projeleri kaydedeceğimiz ilerleme neticesinde ilerleyen süreçte tüm Eskişehir ile paylaşacağız.”
“ÇALIŞMALAR ŞEHRE AÇIK OLACAK”
Gerçekleştirdikleri projeleri Rumeli Yatırım A.Ş. adı altında gerçekleştirdiklerini aktaran Şentuna, “Dernek de bu şirkete ortak. Buradaki gelirlerinden dernek de pay alacak ve uzun süre derneğin yaşamasını sağlayacak. Bir gelir kaynağının sürekli olması lazımdı, böyle bir girişim yaptık. Bundan sonra yapacağımız yatırımlar da şirket üzerinden olacak. Yapacağımız bütün çalışmalar şehre açık olacak. Yapabilecek herkese de kapımız açık” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEPLERİMİZ ÇOK”
Yerel yönetimlerden beklentilerini dile getiren Şentuna, “Büyükşehir’den taleplerimiz çok, yeni gelecek arkadaşlardan talebimiz var. Bir imar sorunu var. Biz bunu söylüyoruz sonra bize kızıyorlar. Buradaki fiyatlar neden yüksek? Ekonomik şartlardan ve maliyetlerden kaynaklı fiyatlar yüksek ama arazi üretememenin de bir etkisi var. Şu anda 25 binlik planlarımız hazır ama bir türlü 6 ölçeklilere geçemedik. Şehir hep bir yere sıkışıyor. Bununla ilgili sıkıntılar var, altyapı sorunları var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ’nin çözümlemesi gereken problemler var. Tabi sadece burada değil pek çok alanda da sıkıntılar sürüyor. Yerel yönetimler netleşsin, dertlerimizi onlara iletmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.