Büyükşehir’den toplu taşıma kararı: Ücretsiz olacak…

Büyükşehir’den toplu taşıma kararı: Ücretsiz olacak…
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nda 16-19 Haziran tarihleri arasında Eskişehir toplu ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olmasına karar verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 19 gündem maddesinden 17 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderildi. Bir sonraki meclis toplantısının 13 Haziran Perşembe günü gerçekleşmesine karar verildi.

KURBAN BAYRAMI’NDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Alınan bir diğer karar ile birlikte ise, Kurban Bayramı’nda 16-19 Haziran tarihleri arasında Eskişehir toplu ulaşım hizmetlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabilecek.

“MODERN MEZBAHA NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?”

Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Sivri, Başkan Ünlüce’ye sorular yönelterek; “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bayrama ne kadar hazır bilmiyoruz. Kurban kesim noktaları nereler ve ne durumda, kamuoyunu bu konuda neden bilgilendirmiyorlar? Basından takip ettiğimiz kadarıyla diğer kentlerdeki büyükşehir belediyeleri bu konularda gerekli bilgilendirmeleri yaptılar. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden böyle bir bilgilendirme yazısı göremedik. Yoksa Büyükşehir Belediyemizin kesim alanları konusunda bir çalışması yok mu? Yaklaşık 930 bin nüfusa sahip kentimizi yöneten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri mezbaha konusunda neden bir açıklama yapmıyorlar? Bu konuda kendilerine yönelttiğimiz sorulara neden kaçamak ve ucu açık yanıtlar veriyorlar? Eskişehir’i 1999 yılından beri yönetenler bu kente bir mezbaha kazandıramadığı için bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyoruz. Umarız bu Kurban Bayramı, mezbahasız geçirdiğimiz son bayram olur” diye konuştu.

Ünlüce ise, “Bütün ilçelerimizde hemen hemen mezbahalarımız vardı. Sonrasında koşullar ağırlaştırıldı ve mezbahalarımız kapatıldı. Şehrimizin mezbahaya kavuşması için projemiz vardı. Şehir merkezinde bir mezbaha yaptıktan sonra ilçelerimizde yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum