Çalışan da oldu çalışmayan da

Çalışan da oldu çalışmayan da
Dün kutlanan Tıp Bayramında hekimler iş yavaşlatma boykotu yapmak isteyince, hekimler ikiye bölündü. Sabah saatlerinde bazı hastanelerde boykot başlatmak isteyen tabiplerin kimisi eylemi gerçekleştirirken, kimi tabipler ise hiçbir...

Dün kutlanan Tıp Bayramında hekimler iş yavaşlatma boykotu yapmak isteyince, hekimler ikiye bölündü. Sabah saatlerinde bazı hastanelerde boykot başlatmak isteyen tabiplerin kimisi eylemi gerçekleştirirken, kimi tabipler ise hiçbir şey olmamış gibi poliklinik hizmetlerine devam ettiler. Tıp bayramında yaşanan bu görüntüler hekimlerin tıp bayramında ikiye bölündüğünü gözler önüne serdi.
Öte yandan Tıp Bayramı dolayısı ile dün OGÜ Mermer Salonda bir tören düzenlendi. Törende konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Göktürk, Türkiye'de sağlık hizmetlerinde, Avrupa standartlarının yakalanamadığını belirtti.
Aynı törende konuşan Eskişehir Bilecik Tabipler Odası Başkanı Nazan B. Aksaray, Tabipler Odalarının yaptığı beyaz çağrıyı halkın anladığını ve taleplerinin dengeli, eşit ve ulaşılabilir bir sağlık hakkı olduğunu ifade etti.
Öte yandan dün yapılan boykotlar ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü de bir basın bülteni yayınlandı. Bültende, Bazı Tabipler Odası üyelerinin boykot nedeniyle halkı bilgi verdiği ve gün içerisinde muayene yapılmayacağını belirttikleri ifade edildi. Bültende, bu isteğin halk tarafından kabil edilmeyerek, günlük hastane işlevlerinin sürdüğü ve muayenelerde aksama olmadığı belirtildi.
Ayrıca gün dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Vali Kadir Çalışıcı ise "şartlar ne olursa olsun, hiçbir hekim, hastaya bakamam diyemez" diye konuştu. Çalışıcı Tıp Bayramı nedeniyle şu görüşlere yer verdi; "Her mesleğin meseleleri olduğu gibi, sağlık çalışanlarımızın da problemleri oluyor. Zaman içinde bunlar çözülüyor. Hükümetler, bu sıkıntıları giderecektir. Ancak şu bir gerçek ki, tıp insanı, doktor, tabip, sağlık çalışanları hangi şartlarda olursa olsun 'bir hastaya bakmam' diyemez. Onların hipokrat yemini var. Tüm hastalara tarafsız olarak bakmak gibi bir zorunlulukları var. Doktorluk çok kutsal bir meslek. Tüm sağlık görevlilerinin Tıp Bayramı'nı kutluyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.