Çanakkale fotoğraf sergisine ilgi büyük

Çanakkale fotoğraf sergisine ilgi büyük
Tepebaşı Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 92. yıl dönümünde Kanatlı Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen "Dünden Bugüne Çanakkale" konulu fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Çanakkale Şehitleri Tanıtım...

Tepebaşı Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 92. yıl dönümünde Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen "Dünden Bugüne Çanakkale" konulu fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği, MSB Arşivi ve fotoğraf sanatçısı Necmettin Oğur'un fotoğraflarından oluşan sergide 100'ün üzerinde eser bulunuyor.
Sergiyi gezen vatandaşlar, Türk tarihinin eşsiz kahramanlarının Çanakkale'de göstermiş oldukları destansı kahramanlıkları günümüze kadar getiren fotoğraf sergisini gezmekten büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Serginin açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu "Bugünkü bağımsızlığımızı; Çanakkale'de yaşanan ve unutulamaz bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Savaşına borçluyuz. Bu savaşta sayısız askerimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için kanlarının son damlasına kadar savaştılar. Bizler de ecdadımıza yaraşır evlatlar olarak bağımsızlığımızı sonuna kadar koruyacağız. Bizden sonra gelen nesillere de bu vatanın nasıl vatan olduğunu anlatacağız. Tarih kitaplarıyla, romanlarla, şiirlerle, fotoğraflarla, hatıralarla Çanakkale ruhunu sürekli diri tutacağız.
Artık geleneksel hale getirdiğimiz "Dünden Bugüne Çanakkale" fotoğraf sergisini Çanakkale ruhunu canlı tutmak için düzenliyoruz. Çünkü bağımsızlığımızı korumanın yolu dedelerimizin bağımsızlık uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiğini bilmekten geçer. Ben bu vatanın kıyamete kadar bağımsız kalmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, böylesine bir etkinlikte bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Sergi, 2 Nisan'a kadar 10.00 ve 22.00 saatleri arasında Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.