"Çanakkale zaferi" törenlerle kutlanacak

“Çanakkale zaferi” törenlerle kutlanacak
18 Mart Çanakkale zaferinin Yıldönümü ve Şehitler günü bugün düzenlenecek törenlerle kutlanacak.Törenler saat 10.00’da Vilayet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak.Buradaki...

18 Mart Çanakkale zaferinin Yıldönümü ve Şehitler günü bugün düzenlenecek törenlerle kutlanacak.
Törenler saat 10.00'da Vilayet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak.
Buradaki törenin ardından saat 10.45'ta Hava şehitliğinde, 11.30'da da Kanlıpınar şehitliğinde törenler yapılacak.
Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitler günü dolayısıyla Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları da birer kutlama mesajı yayımladılar.
BURHAN SAKALLI'NIN MESAJI
Odunpazarı belediye başkanı Burhan Sakallı mesajında," Türk ulusu birlik beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ile tüm olumsuzluklar ve olanaksızlıklar içerisinde büyük bir direniş göstermiş, donanım ve olanak bakımından kendisinden kat be kat güçlü olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır.
Çanakkale Zaferi, milletimizin topyekün birliğinin, bütünlüğünün simgesidir. Çanakkale Zaferi ile sadece bir milletin kaderi değil, aynı zamanda bir milletin geleceği belirlenmiştir. " dedi.
Burhan sakallı şunları söyledi:
" Çanakkale'de şehitlerimiz ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüz binlerce insan, savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır.
İnsanlık artık; geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır.
Bu büyük zaferin yıldönümünde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, saygı ve sevgi ile anıyorum. "
TACETTİN SARIOĞLU'NUN MESAJI
Tepebaşı Belediye başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun Çanakkale Zaferinin 92. Yıldönümü ve şehitler günü ile ilgili mesajı ise şöyle:
" Birinci Dünya Savaşı'nın en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale büyük çarpışmalara sahne olmuştur.
Ve burada kazanılan zafer, savaşın ve tarihin akışını değiştirmiştir.
Çanakkale'de, ordumuzdan çok daha güçlü olan ordulara karşı, inanılmaz bir mücadele verilmiş, üstün cesaret ve özveriyle, 'Çanakkale geçilmez' dedirten, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazılmıştır.
Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarını işgale kalkışan devletlere, bunun hiçbir şekilde ve hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiş; millet olma bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlamıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; dahi bir komutan olarak ölümsüzleştiği Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir.
Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümünde, Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet; gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimize esenlikler diliyorum."
DYP KADIN KOLLARI'NIN MESAJI
DYP Merkez ilçe kadın Kolları Başkanı Zuhal Kozan'da Çanakkale zaferinin bir dönüm noktası olduğunu belirterek Vatan sevgisinin, inancın düşmanı yendiği bir zafer olduğunu söyledi.
Zuhal Kozan şöyle dedi:
"Çanakkale'de kazanılan zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temel taşıdır. Çanakkale, Mustafa Kemal'in Atatürk olduğu yerdir.
Birinci Dünya Savaşı'nın en büyük kahramanlık destanını Çanakkale'de Mehmetçik yazmıştır. Canını hiçe sayarak vatanı, bayrağı uğruna gazi ve şehit olmuşlardır.
Bu duygularla bize bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere, şehitlik onuruma erişen aziz şehitlerimizi mihnet ve şükranla anıyoruz.Ruhları şad olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.