CHP Eskişehir'deki açılışları meclise taşıdı

CHP Eskişehir’deki açılışları meclise taşıdı
Soru önergesinin gerekçe bölümünde, “ Bilindiği üzere, Eskişehir Valiliğince Milletvekillerine gönderilen davetiyelerde de belirtilen, Eskişehir’deki 212 tesisin ortak açılışı, 1 Nisan 2007 Pazar günü Başbakan Sayın Erdoğan...

Soru önergesinin gerekçe bölümünde, " Bilindiği üzere, Eskişehir Valiliğince Milletvekillerine gönderilen davetiyelerde de belirtilen, Eskişehir'deki 212 tesisin ortak açılışı, 1 Nisan 2007 Pazar günü Başbakan Sayın Erdoğan tarafından sanal ortamda temsili olarak yapılmış, yazılı ve görsel medyada da geniş bir biçimde yer almıştır.
Eskişehir İlimizin İnönü ilçesinde her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 86. kutlanan "İnönü Zaferinin Yıldönümü" kutlamaları törenine denk gelmesi nedeniyle katılamadığım, açılış törenine konu olan 212 tesise ilişkin, başta Eskişehir Sakarya Gazetesi olmak üzere Eskişehir gazetelerinde "açılışı yapılan tesislerin bazılarının hayali olduğu" iddiaları geniş bir biçimde yer almıştır.
Yine açılış törenine konu olan, Sivrihisar-Eskişehir-Bozüyük yolu, Eskişehir-Kütahya yolu ve Eskişehir-Seyitgazi yoluna ilişkin olarak, ilgili Bakanın tarafıma göndermiş olduğu Ocak 2007 tarihli "Bakanlığımız Faaliyetleri" bilgi notunda da söz konusu yol projelerinin tamamlanmadığı açıkça ifade edilmektedir." Diyen Cevdet Selvinin yönelttiği sorular şöyle:
"...Eskişehir'de 61 fabrika birden açılıyor. Bu sıradan bir olay değil. Türkiye ayağa kalkıyor. Bir dev yeniden uyanıyor." Sözleriyle açılışını yaptığınız,
Soru-1 61 adet fabrikadan; bazılarının 2004 yılından beri faaliyette olduğu, bazılarının ise kaba inşaat halinde olduğu yada boş depo olduğuna ilişkin basında yer alan iddialar doğru mudur?
Soru-2 Söz konusu açılış törenine konu olan 212 tesisin başlama ve bitiş tarihlerini de içeren ayrıntılı dökümü nelerdir?
Soru-3 Bu tesislerden daha önce "açılış töreni" yapılmış olanları var mıdır? Varsa bunlar nelerdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.