CHP Gençlik Kolları'ndan harç açıklaması

CHP Gençlik Kolları’ndan harç açıklaması
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Çağkan Taşcı, harçların tamamının kaldırılmamasının, seçim öncesi alelacele yapılmış bir düzenleme olduğunu söyledi. Taşçı açıklamasında, "Hükümetin çalışmalarından biri olarak...

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Çağkan Taşcı, harçların tamamının kaldırılmamasının, seçim öncesi alelacele yapılmış bir düzenleme olduğunu söyledi. Taşçı açıklamasında, "Hükümetin çalışmalarından biri olarak değerlendirilen ve gündeme bomba gibi düşen 1. öğretim ve açıköğretim harçlarının kaldırılması konusunda hükümetin bütçeyi tam olarak sağlamadan seçim öncesi çalışma olarak yaptığı bu düzenleme, öğrencilerde sınıf ayrımı yaratmıştır" dedi. Üniversitelerde 1. öğretim ve açıköğretim harçları düşük olduğu için böyle bir düzenlemenin yapıldığını belirten Taşcı, "2. öğretimlerin yüksek harçlarını kaldırmaya güçleri yetmemiştir. Parti programımızda ve seçim çalışmalarında samimi bir şekilde harçların tamamen kaldırılacağı bildirilmiş ve gençlerin burslarının geri verilmesi konusunda ciddi çalışmalar yapılmıştır. Üniversitelerinde akşam ders gördüklerinden dolayı zaten kantin ve diğer faaliyetlerden yararlanamayan 2. öğretimler, şimdi de böyle bir uygulamayla 2. sınıf muamele görmektedir. Üniversitenin birçok fırsatından yaralanamayan 2. öğretimlerin Suçu Ne?" diye konuştu.
Eşitlik ilkesi ihlal edildi
Taşcı açıklamanın devamında, "Anayasal bir hak olan eğitimde eşitlik ilkesinin tamamen ihlal edildiği bu durumun derhal çözüme ulaşması gerekmektedir. Hükümet sözcüsü Sayın Arınç açıklamasında bu konudan hiç bahsetmeyerek, AKP hükümetinin ileriye yönelik bir çalışmasının olmadığını beyan etmiştir. Kendi sınırlarını belirlemeye çalışanlar, araç durdurup kimlik soranlar, MEHMETÇİK katilleri, Hırsız oldukları tespit edilmiş 'Deniz Feneri' sanıkları dışarıdayken parasız eğitim isteyen, harçlar kaldırılsın diye slogan atan öğrenciler, suçlarını bilmeyen generaller, gazeteciler içeride yatmaktadırlar. Bu durumda gençliğin söz hakkı olmadığı, adil yargılamanın söz konusu olmadığı ülkemizde konuya müdahil olmayan, arkadaşının hakkını savunmayan bir gençlik düşünülemez. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak bu yanlış uygulamalara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.