CHP'de Kerman ve Harmancı aday adaylıklarını açıkladı

CHP’de Kerman ve Harmancı aday adaylıklarını açıkladı
22 Temmuz 2007 Genel seçimine geri sayım devam ederken siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken, aday adayları da kendilerini partililerine tanıtıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün de iki aday kendilerini tanıtıcı...

22 Temmuz 2007 Genel seçimine geri sayım devam ederken siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken, aday adayları da kendilerini partililerine tanıtıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün de iki aday kendilerini tanıtıcı birer toplantı yaptılar.
Önce 9. Ecza Oda Başkanı Mukaddes Harmancı, ardından da Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir şube Başkanı Azmi Kerman aday adaylıkları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular.
MUKADDES HARMANCI
"KADINLARIN SESİ VE
TEMSİLCİSİ OLACAĞIM"
CHP Milletvekili Aday adayı ve 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Mukaddes Harmancı, aileyi ayakta tutan, nesilleri yetiştiren, nüfusun yarısını oluşturan kadınların, yaşamın kıyısında durmaması için sesleri ve temsilcileri olmak istediğini söyledi.
Mukaddes Harmancı, CHP parti binasında bir toplantı düzenleyerek 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi aday adayı olması nedeniyle partililere ve Eskişehirlilere kendini tanıttı.
Harmancı, 2001 yılından itibaren üç dönemdir seçilerek 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası görevini yürüttüğünü belirterek, Başkanlığı döneminde ilk sayılabilecek ve örnek olan pek çok uygulamayı başlattığını söyledi.
Sosyal demokrat geleneğe sahip bir aileden geldiğini ifade eden Harmancı, "Eğitimli, meslek sahibi, çağdaş, ilerici bir Cumhuriyet kadını olarak, sizlerin dertlerine derman olmak için, Atatürk'ün partisi CHP'den hizmet vermek istiyorum. Ayrıca aileyi ayakta tutan, nesilleri yetiştiren, nüfusun yarısını oluşturan kadınların, yaşamın kıyısında durmaması için sesi ve temsilcisi olmak istiyorum" diye konuştu.
Kadınların sezgisinin, şefkatinin, sağduyusunun, birikiminin politikaya fark ve zerafet getireceğine inandığını dile getiren Harmancı, "Kadınım, kadın sorunlarını biliyorum. Eskişehir'de yaşıyorum. Halkla iç içeyim. Eskişehirlilerin sorunlarını biliyorum. İşsiz, eğitimsiz, sağlıksız yurttaşımızın kalmaması için, şikayet eden değil, çözüm üreten olmak için CHP Eskişehir Milletvekilliği aday adayı olarak göreve talibim" dedi.
AZMİ KERMAN "ADAY
ADAYI OLMAYI BİR
GÖREV OLARAK GÖRÜYORUM"
Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman da dün CHP binasında partililerle bir araya gelerek aday adaylığının gerekçelerini anlattı.
Aydın sorumluluğu içinde aday adayı olmanın kendisi için bir görev ve sorumluluk olduğunun altını çizen Kerman, "hayatım boyunca Atatürkçü çizgimden en ufak bir sapma göstermeden inanç ve azimle halkım ve ülkem için uğraş verdim" dedi.
Kendisinin emekten, halktan ve doğrudan yana olduğunu vurgulayan Kerman, "bizim zamanımızda öyle her önüne gelen aday olmazdı. Aday adayı olmanın bile bir sırası vardı. Gençler önceliği büyüklerine bırakır ve saygı çerçevesinde işler yürürdü. Ben o jenerasyondan geliyorum ve artık sıramın geldiğine inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.