"CHP'ye geçmem söz konusu değil"

“CHP’ye geçmem söz konusu değil”
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen kendisinin DSP üyesi olduğunu ve CHP’ye geçmesinin söz konusu olmadığını belirtti.“CHP’ye geçmeyi isteseydim, Genel Başkan Deniz Baykal’ın bizzat teklifte bulunduğu...

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen kendisinin DSP üyesi olduğunu ve CHP'ye geçmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
"CHP'ye geçmeyi isteseydim, Genel Başkan Deniz Baykal'ın bizzat teklifte bulunduğu 2004 yerel seçimleri öncesinde geçerdim" diye konuşan Büyükerşen, yapılan yorumlara saygı duyduğunu ancak bir çoğunun kendi düşüncelerini yansıtmaktan uzak olduğunu kaydetti.
Kendisinin çok uzun yıllardan bu tarafa bir çok siyasi partiden teklif aldığını ancak bunların içinde yalnızca Bülent Ecevit'in teklifini değerlendirdiğini ve aktif politikaya DSP saflarında girdiğini hatırlatan Büyükerşen; "Rahmetli liderimiz Sayın Bülent Ecevit, bana önce partinin genel başkanlığını önerdi, ardından adımı Cumhurbaşkanlığı için ve solun ortak başbakan adayı olarak deklare etti. O günkü koşullar içinde genel başkanlık teklifini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Eskişehirlilerin tercihini daha önemli bulduğum için kabul etmedim. Eğer benim öyle bir derdim olsaydı o zaman Sayın Ecevit'in genel başkanlık teklifini kabul ederdim" dedi.
Özellikle yapılan CHP Gecesine katılmasının ardından hakkında CHP'ye geçeceği ve oradan milletvekili adayı olacağı şeklinde yorumların yapılmasına ilişkin yöneltilen bir soruya karşılık da Büyükerşen şu yanıtı verdi;
"Dediğim gibi Sayın Ecevit'in bana bu tür teklifler yapmış olmasının ardından benim DSP'yi bırakıp CHP'ye gitmem söz konusu olamaz. Böyle bir tutum, benim siyasi etik anlayışımla kesinlikle örtüşmez."
Yılmaz Büyükerşen, solda işbirliği sağlandığı taktirde tutumunun ne olacağı şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:
"Bakın şunun özellikle altını çizelim; "solda işbirliği gerçekleştiği taktirde..." o günkü durumu değerlendirir ve ona göre bir karar veririm. Ancak, gerek seçim döneminde, gerek seçim sırasında ve sonrasında benimle birlikte mücadele eden, gece gündüz benimle çalışan, seçimlerde benimle sabahlayan Eskişehirlileri kolay kolay bırakıp gidemem. Bana ve ekibime destek veren Eskişehir halkına sormadan hiçbir yere gitmem. Gerekirse geniş çaplı bir anket yaptırırım ve o anketin sonuçlarına da uyarım. Eskişehir halkı beni Büyükşehir Belediye Başkanlığına layık gördü ve seçti. Onların seçimine saygı göstermem gerek. O nedenle de solda işbirliği sağlandığı ve bana bir görev düştüğü taktirde Eskişehir halkının fikrini sorar ve ona göre davranırım.
Sonuçta ben şu aşamada Demokratik Sol Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. CHP'ye geçmem söz konusu değil. Dediğim gibi parti değiştirecek bir yapım olsaydı, bunu bizzat Deniz Baykal'ın teklif ettiği 2004 yerel seçim döneminde yapardım. Yapılan yorumların biraz da benimle partimin arasını açmak niyetiyle yapıldığını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.