"Çiftçiyi yok etmeye çalışanlar yok olacak"

“Çiftçiyi yok etmeye çalışanlar yok olacak”
Pancar Kooperatifi’nin Şeker stadında yapılan kongresinde dağıtılan kumanya ve şemsiyelerden almak isteyen binlerce çiftçi izdihama sebep oldu. 82 bin üyeli Eskişehir Pancar Kooperatifi’nin 56. Olağan Genel Kurulu, Şeker Stadı’nda...

Pancar Kooperatifi'nin Şeker stadında yapılan kongresinde dağıtılan kumanya ve şemsiyelerden almak isteyen binlerce çiftçi izdihama sebep oldu.
82 bin üyeli Eskişehir Pancar Kooperatifi'nin 56. Olağan Genel Kurulu, Şeker Stadı'nda gerçekleştirildi. Yeniden başkanlığa aday olan ve kongreye tek aday olarak giren Halil Ünal, güven tazeledi. Bu arada, kongreye katılan binlerce çiftçi bedava dağıtılan kumanya ve şemsiyelere hücum edince, izdiham kaçınılmaz oldu. Kumanya izdihamından sonra yağmur altında ücretsiz dağıtılan şemsiyelerden almak isteyen çiftçiler, bir kez daha adeta birbirini ezdi. Bazı çiftçilerin tel örgülerden atladığı, bazı vatandaşların da 4-5 şemsiye birden aldığı gözlendi.
Kongreye katılan çiftçiler, "Gülünecek haldeyiz" diye konuştu.
Bu manzaralar ile başlayan Pancar kooperatifinin genel kurulunda ilk olarak divan secimi yapıldı.
Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz ile il başkanı Fevzi Yalçın ile pek çok protokol üyesinin katıldığı genel kurulda Başkan Ünal bir konuşma yaptı.
Ülke tarımının içerisinde bulunduğu durumu anlatan Başkan Ünal; "Tarımı yok etmeye çalışanların yok olacaklarını iddia etti. Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerinin yaşandığına dikkat çeken Ünal, konuşmasında Şeker Fabrikasının satılması olayına da değildi. Ünal çiftçilere seslenerek; "bu fabrikanın sahibi sizler olacaksınız, buna söz veriyorum" dedi. Genel kurulda daha sonra yapılan seçimlerde Halil Ünal, üyelerin oylarını alarak tekrar başkanlığa seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.