Cinayet davası sürüyor

Cinayet davası sürüyor
Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde bir gencin tabancayla öldürülmesi olayıyla ilgili 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar T.N, F.P, K.Ç,...

Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde bir gencin tabancayla öldürülmesi olayıyla ilgili 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar T.N, F.P, K.Ç, C.T, Y.A.K, Ş.E. ve F.E. bir kez daha hakim karşısına çıktı. Diğer sanıkların katılmadığı ve avukatlar Armağan Güner ile Şener Atılgan'ın müdafilikten çekildiklerine dair dilekçe verdikleri duruşmada, Hanife A. ile Ufuk Ş. adlı şahitler dinlendi.
Hanife A. ifadesinde, olayın ertesi günü Odunpazarı'nda birinin vurulduğunu öğrendiğini belirterek, "Sanık torunum F.E.'ye, kahvaltı yaptığı esnada, 'Ben size dün gitmeyin demedim mi? Bak birini vurmuşlar' dedim. Torunum da bana, moralinin bozuk olduğunu, çünkü vurulan kişinin çok sevdiği arkadaşı olduğunu söyledi" dedi.
Diğer şahit Ufuk Ş. ise, olay günü kafede otururken sanık F.E.'yi birinin telefonla aradığını ifade ederek, "F.E.'nin rengi beyazlaştı. Ne olduğunu sorduğumda, Ümit Tepe'nin vurulduğunu söyledi. Bir panik hali vardı. Polise gidip, gitmeme konusunda tereddütler yaşıyordu. Daha sonra oradan ayrıldık. F.E, işe gitti" diye konuştu.
Sanık F.E. ise, olaya hiç bir şekilde iştirak etmediğini savundu.
"Cinayeti azmettirmek" suçundan tutuklu yargılanan K.Ç. de, suçlamayı reddederek, "Olayla ilgim ve alakam yok. Böyle bir duruma düşmekten dolayı da üzgünüm. Sivil hayatımda bir çok sosyal etkinlik ve çalışmalara katıldım. Gençlerin kötü yola düşmemeleri için açılan kampanyalara destek verdim. Suçsuz olduğuma ve beraat edeceğime inanıyorum. 10 aydır tutukluyum, mağdurum. Tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanıkların tahliye talebini reddederek, duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.
20 Mart 2006 tarihinde Odunpazarı semtindeki Emniyet Müdürlüğü Aksu hizmet binası önünde meydana gelen olayda, Ümit Tepe (24) adlı genç 5 yerinden tabanca ile vurularak öldürülmüş, olayla ilgili "Çapa" adlı operasyon düzenleyen polis 12 kişiyi yakalamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.