Cinayetle suçlanan kocaya tahliye

Cinayetle suçlanan kocaya tahliye
Eşini boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık ilk duruşmada tahliye edildi.Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "yakın akrabayı öldürme" davasının bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Geyik...

Eşini boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık ilk duruşmada tahliye edildi.
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "yakın akrabayı öldürme" davasının bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Geyik hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden sanık, "Eşimi ben öldürmedim. 25 yıllık evliydik, hiç bir zaman karakolluk olmadık. Aramız son derece iyiydi. Eşimin kullandığı bezde kanımın bulunması gayet doğaldır. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.
Duruşmada şahit olarak dinlenen sanığın oğulları Çağrı ve İlhan Geyik ise, "Ölen annemiz, sanık babamızdır. Annemizi, babamızın öldürmediğinden kesin olarak eminiz. Çünkü, kaybolduğu saatten itibaren olay sonrasına kadar hep beraberdik. Annemin cesedinin bulunduğu yer evimize yakındır ve biz orayı kaybolduğu gün aramıştık. Cesedi sonradan oraya getirilip, bırakılmış" dedi.
Duruşmada, maktulün çocuğuna baktığı doktor Hülya Sağlam da ifade verdi.
Mahkeme heyeti, diğer şahitleri dinledikten sonra sanık Mustafa Geyik'in tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. Tahliye kararı üzerine büyük sevinç yaşayan Geyik ailesi fertleri, adliye önünde gözyaşlarına hakim olamadı.
11 Ekim 2006 tarihinde kaybolan ve bir bayan doktorun bebeğine bakıcılık yapan 2 çocuk annesi Neşe Geyik'in (45), 9 gün sonra Yenikent Mahallesi'nde boş arazide boğularak öldürülmüş halde cesedi bulunmuştu.
Olaydan sonra polisin yaptığı incelemede, maktule ait bez üzerinde kan örneği tespit edilen eşi Mustafa Geyik, 5 ay sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.