"ÇOCUKLARINIZI KIŞ ENFEKSİYONLARINDAN KORUYUN"

"ÇOCUKLARINIZI KIŞ  ENFEKSİYONLARINDAN KORUYUN"
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan , "Sıcaklık değişimlerinin yaşandığı ve sonbahar mevsimine yaklaştığımız su günlerde evlerde ya da araçlarda karşılıklı açık pencere...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan , "Sıcaklık değişimlerinin yaşandığı ve sonbahar mevsimine yaklaştığımız su günlerde evlerde ya da araçlarda karşılıklı açık pencere veya kapı arasında cereyana maruz kalma sonucunda, kapalı alanlarda klima kullanımının artmasıyla, soğuk yiyecek ve buzlu içecekler ve alerjik nedenlerle de boğaz enfeksiyonuna yakalanabiliriz" dedi.
Dr. Gürkan Bozan, mevsim geçişlerinde sağlıklı kalmanın yollarını ve hastalıklardan korunmak için önerilerde bulundu ve şunları söyledi:
" Kış enfeksiyonlarından koruyan grip aşısı 6 aydan büyük her çocuk için öneriliyor. Kreşe ya da okula giden, sağlık öyküsünde bazı kronik rahatsızlıkları olan, astım, bronşit, kan hastalıkları ve romatizmal hastalıkları geçiren çocuklara mutlaka grip aşısı yaptırılması gerekiyor.
Beslenme sırasında alınacak besinlerin türü önemli. Kış aylarında metabolizma yavaşlıyor ve bu nedenle enfeksiyonlara karşı direnç oluşuyor. Özellikle protein grubu, çocuklar için çok yararlı besin öğeleri içeriyor. Hayvansal gıdalardan elde edilen proteinler arasında et, süt ve yumurta bulunuyor.
El hijyenine dikkat edin. Antibiyotik kullanımını sınırlayın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.