COŞKUYLA KUTLADIK

COŞKUYLA KUTLADIK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Eskişehir’de törenlerle kutlandı. Vilayet Meydanı’nda atına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Atatürk Stadyumu’nda devam etti. Buradaki tören,...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Eskişehir'de törenlerle kutlandı. Vilayet Meydanı'nda atına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Buradaki tören, Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı,
öğrenciler şiirler okudu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ile Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın seslendirildiği merasimde, daha sonra resmi geçit yapıldı. Geçitte gençler renkli görüntüler oluştururken, Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımı da kutlamalara katıldı.
Bu arada, flama taşıyan bir kız öğrenci, havanın sıcak olması sebebiyle baygınlık geçirdi. Statta hazır bulunan 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalede bulunduğu öğrenci, daha sonra sedyeyle ambulansa taşındı.
Eskişehir ile "kardeş şehir" olan Güney Kore'nin Pacu şehrinin Belediye Başkanı Hwa Sun Ryoo ve beraberindeki 9 kişinin de şeref tribününden izlediği kutlamalara, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.