Cumhuriyet ilelebet

Cumhuriyet ilelebet
Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim- İş ve çeşitli STK’ların da destek verdiği  “29 Ekim Cumhuriyet” yürüyüşü dün büyük bir coşkuyla gerçekleşti.Adalar girişinden başlayan...





Atatürkçü Düşünce Derneği, çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim- İş ve çeşitli STK’ların da destek verdiği  “29 Ekim Cumhuriyet” yürüyüşü dün büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Adalar girişinden başlayan yürüyüşe yaklaşık 10 bin Eskişehir halkı katılarak büyük bir coşkuyla onuncu yıl marşını hep bir ağızdan söyledi.
Valilik Meydanına kadar yürüyen binlerce Eskişehirliye bando Eses’te çeşitli Atatürk marşları çalarak destek verdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlik te vatandaşlar büyük bir coşku ve heyecanla Türk bayraklarını salladı, marşları yüksek sesle haykırdı.
“ESKİŞEHİR TARİH YAZDI”
Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman, yaptığı konuşmada, bugün Eskişehir olarak bir tarih yazdıklarını söyledi.
Eskişehir çağdaştır, Eskişehir Atatürkçüdür, Eskişehir kahramandır diyerek sözlerine devam eden Kerman, “Bugünkü yürüyüşün düzenlenmesinde görev alanlara teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’yi son dönemlerde yörüngesinden çıkartmak isteyenler var. Hatta çıkartan insanlar var. Türkiye’yi orta çağ karanlığına sürüklemek isteyen kafalar var. Türkiye’yi Atatürkçü çizgiden, laik çizgiden uzaklaştırıp Ortadoğu karanlığına çekmek isteyenler var. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye’de adalet kavramı maalesef çöpe atılmıştır. Türkiye’de adalet kavramından uzaklaşılmış, tek adam yönetimine doğru gidilmiştir. En büyük sorun Milli Eğitim’de yaşanmaktadır. Milli eğitimi değiştirdiler ama müfredattan Atatürk ve laiklik çıkarılmıştır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Kimseyi yuhlamıyorum ama biz özgürce haklarımızı kullanacağız” şeklinde konuştu.
“ESKİŞEHİR CUMHURİYET’İN KENTİDİR”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, “Bugün Türkiye’nin çağdaş, demokrat ve uygar bir toplum olmasının temeli atılmıştır. 94 yıldır daha büyük coşkularla kutladığımız Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatmak bizlerin birinci görevidir. Eskişehir Cumhuriyet’in, aydınlığın, demokrasinin kentidir. Buna sahip çıkan sizleri yürekten kutluyorum, bayramınız kutlu olsun” dedi.
“üLKENİN ATATüRK DEVRİMLERİNE
İHTİYACI VAR!”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise şunları söyledi: “Türkün en büyük bayramı Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. 15 Temmuz şunu göstermiştir. Bu ülkenin ne tarikatlara, ne şeyhlere, ne şıhlara ihtiyacı var. Sadece Atatürk devrimlerine ihtiyacı var.
“BUGüNKü KALABALIK BAMBAŞKA”
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’de Eskişehir halkıyla gurur duyduğunu söyleyerek, “1999 yılından beri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bu meydanda düzenlediği mitinglere katılıyorum. Hepsi kalabalık, hepsi güzeldi ama bugünkü kalabalık bir başka kalabalık. Tramvay hatlarının üzerinde insanlar doldu.  İnanıyorum ki Eskişehir halkı, demokrat, laik, Atatürkçü Eskişehir’i termik santraller pis duvarlarıyla kirletmeyecekler. Ciğerlerimizi de, tarlalarımızı da…  Ve inanıyorum ki sizi kurak mevsimlere karşı yeni barajlarla su rezervlerine kavuşturma konusunda yaptığımız çalışmalar maalesef bazı iktidar mensubu seçilmiş bürokratlar tarafından engellenmeye çalışılıyor. Onları da böyle protesto edeceğimize inanıyorum. Eskişehir’e sahip çıkmak demek Türkiye’ye sahip çıkmak demektir. Sizler yüz akısınız” diye konuştu.
 Konuşmaların ardından Atatürk marşları coşkuyla seslendirildi.
Yürüyüşe Büyükşehir Belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra CHP’li belediye başkanları, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile çeşitli STK ve parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.