"Cumhuriyetimizin 101. şeref yılı kutlu olsun!”

Eskişehir’de Cumhuriyet Güç Birliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, Atatürk heykeli önünde çelenk sunumu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, “Bu devlet, Osmanlı İmparatorluğu’nun enkazı üzerine bilimle kuruldu” diye açıkladı.
“EN BÜYÜK KORKULARI ATATÜRK VE CUMHURİYETTİ”
Törende konuşan Taşar, “Cumhuriyet daha ilan edilmeden sinsi ve açık bütün düşmanları sahnede yerlerini almışlardı. Emperyalizmin, 300 yıldır acımasızca sömürdüğü petrol (İslam) coğrafyasında kötü örnek olacağını düşünen Antiemperyalist ve Tam Bağımsız Laik bir cumhuriyetin kurulmasına da, yaşamasına ve gelişmesine de tahammülü yoktu. Keza, yüzyıllardır sözde din adamı kisvesiyle hurafeler uydurup samimi dindar milyonları istismar ederek keselerini dolduran dini yobaz asalak sürüsünün de en büyük korkusu Mustafa Kemal ve Cumhuriyetti. Bu şer güçler ittifak halinde Milli Mücadele döneminden başlayarak 100 yıldır neler yapmadılar, yapmıyorlar ki. Emperyalizm destekli Karşı Devrim Laik Cumhuriyeti Orta Doğu tipi bir din devletine dönüştürme gayretini sürdüredursun; biz Atatürkçüler, ödevimizin Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kazanmak olduğunun farkındayız ve Ulusumuzun ezici çoğunluğunun farkında olduğunu da görüyoruz. Ödevimizi elbette yapacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asma ve Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma hedefine yılmadan yürümekte kararlıdır. Bu yürüyüşümüzü ülkemizi yönetme iddiasındaki siyasi kadrolarla buluşturacağımıza ve birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 101. şeref yılı kutlu olsun!” diye ifade etti.
“CUMHURİYET, BİLGİSİZLİK VE YOBAZLIKLA VERİLEN SAVAŞTIR”
ADD Eskişehir Şube Başkanı Taşar’ın ardından konuşan, Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan da yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin aydınlanma ve çağdaşlaşma adına bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet, bilgisizlik ve yobazlıkla verilen savaşın adıdır” şeklinde konuştu. Arslan, günümüzde Cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Bugün Cumhuriyeti yöneten anlayış, demokrasiyi amaç değil, araç olarak görmekte ve kendi siyasal anlayışını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Anayasanın ilk dört maddesine yönelik açıklamalarla başlayan ve terörist başının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet edilmesiyle devam eden söylemler, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin tartışmaya açılmasına neden olmakta, toplumdaki kutuplaşmayı körüklemektedir. Bugün başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Cumhuriyet'e, kurucularına, değerlerine hakaret edenler, cezasızlık politikalarıyla dolaylı olarak teşvik edilmekte; kadın-erkek eşitliği anlamına gelen Cumhuriyetimizde kadınlarımız gericiliğin tehdidiyle yüz yüze kalmaktadır. Son 22 yılda uygulanmak istenen eğitim sistemi ile dindar, muhafazakâr, biat kültürünü benimseyen, eleştirel düşünceye kapalı itaatkar nesil yetiştirilmek istenmektedir” dedi. Arslan, “Bizler, Cumhuriyet’in çağdaş uygarlık hedefine inanan eğitim emekçileri olarak bu yoldan ayrılmayacağız. Eğitim-İş olarak, Cumhuriyet’in kurucu değerlerini yaşatmak ve çocuklarımızı laik, bilimsel, çağdaş eğitim anlayışıyla yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 101. yılında coşkuyla kutlanması gereken bu değerlerin, siyasal iktidarın ve çeşitli çevrelerin gölgelemeye çalıştığı dönemde dahi kararlılıkla arkasında duruyoruz” diye belirtti.
Kaynak: Haber Merkezi