DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR

DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR
22 Temmuz için geri sayım devam ederken, siyasi partilerin gösterecekleri adayların bulunduğu listeler bugün akşam saat 17.00’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmiş olacak. Hem aday adayları,hem partililer hem de seçmenler...

22 Temmuz için geri sayım devam ederken, siyasi partilerin gösterecekleri adayların bulunduğu listeler bugün akşam saat 17.00'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmiş olacak. Hem aday adayları,hem partililer hem de seçmenler özellikle kendi yerleşim bölgelerinden kimlerin aday olacağını merakla bekliyorlar.
İktidar partisi AKP ile ana muhalefet partisi CHP'de hangi isimlerin listeye gireceği ve sıralamanın nasıl olacağı tüm şehir tarafından dikkatle bekleniyor. Halen 3'er milletvekili bulunan AKP ve CHP'de mevcut isimlerin değişip değişmeyeceği de bilinmiyor.
Diğer taraftan AKP ve CHP dışında barajı geçme ihtimalleri bulunan DP, MHP gibi partilerdeki listelerin nasıl şekilleneceği de merak konusu.
AKP'de hemen herkes tarafından Murat Mercan'ın liste başı olacağına kesin gözle bakılırken, diğer sıralamaların nasıl oluşacağı konusunda bir çok tahmin yapılıyor. Ancak en çok yapılan tahminlerden biri AKP'de birinci sıra dışında diğer isimlerin değişeceği şeklinde.
CHP'de de birinci sıra için en güçlü aday Cevdet Selvi. Listenin geri kalanını da Selvi'nin belirlemesi beklenirken, ikinci sırada yine Vedat Yücesan'ın olacağına kesin gözle bakılıyor. Kamuoyu CHP'nin bu seçimde Eskişehir'de üç milletvekili çıkaracağını belirtirken, üçüncü sırada kimi olacağı merak ediliyor. CHP'deki diğer bir bilinmez de Eskişehir'de CHP listesinde DSP adayı olup olmayacağı.
İşte tüm bu bilinmezlikler bugün saat 17.00'dan sonra netliğe kavuşacak. Haziran'a kadar ise, listelere itiraz süresi bulunuyor. Aynı zamanda adayların dosyalarındaki eksiklikler de bu zaman zarfında giderilebilecek. 8 Haziran'dan itibaren ise, siyasi partilerin aday listeleri değişmemek üzere kesinleşecek. Ancak, ilgililer partilerin bugün akşam saat 17.00'ye kadar verecekleri listelerin yüzde 90-95 oranında geçerli olacağını ifade ediyorlar.
O nedenle, özellikle CHP ve DP'de aday listelerinin belli olmasından sonra listelere hiç giremeyen ya da sıraları istenilen yerde olmayan aday adaylarının ve partililerin önemli tartışma zemini yaratmaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.