"Devleti soyanlar sokakta geziyor"

“Devleti soyanlar  sokakta geziyor”
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışanlar dün ortak bir eylem gerçekleştirdi.Eskişehir’de de Tapu ve kadastro Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen çalışanlar taleplerini dile getirdiler.Yapı...

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışanlar dün ortak bir eylem gerçekleştirdi.
Eskişehir'de de Tapu ve kadastro Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen çalışanlar taleplerini dile getirdiler.
Yapı Yol Sen Eskişehir temsilciliği tarafından düzenlenen eylemde bir araya gelen çalışanlar, seslerine kulak verilmesini istediler. İl temsilciliği adına açıklama yapan Hüseyin Gül; "Ülkeyi soyanlar sokakta geziyor ama kamu çalışanlarına hakları verilmiyor" dedi. Gül açıklamasında; "Bugün, aralarında Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü çalışanlarının da bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı tüm birimlerde çalışanlar iş bırakıyor.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı, Tapu ve Kadastro, Karayolları, İller Bankası, Afet İşleri, Yapı İşleri Genel Müdürlükleri ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinde çalışmakta olan personelin yüzlerce sorunu var. Sorunların en başında, söz konusu kurumlarda çalışanların diğer kamu kurumlarında çalışmakta olan personelden çok daha az maaş alması gelmektedir. Sendika olarak yaptığımız eylemlerle bu sorunu defalarca dile getirdik. Haklılığımızı gören Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kurum çalışanlarına ek ödemede bulunulmasına dair bir yasa tasarısı hazırladı, Ancak tasarı aylardır Maliye Bakanlığında bekletiliyor. Tapu ve Kadastro çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesine ilişkin olarak hazırlanan tasarı da, TBMM 'de komisyonlar arası gidip gelmektedir. Kamuoyu bizi daha çok otoyol ve köprülerde gerçekleştirdiğimiz eylemlerden tanıyor. Bugün, buna Tapu Sicil ve Kadastro işyerleri de eklendi. Bugün, Kadastro işlemleri yapılmıyor" diye konuşu.
Taleplerinin de bir an önce yerine gelmesini istediklerini söyleyen Gül, çalışma şartlarının iyileştirilmesini beklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.