Doğru bilinen yanlışlar

Doğru bilinen yanlışlar
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan, doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.Aç Kalmak Zayıflatır Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan; konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Zayıflamak...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan, doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
Aç Kalmak Zayıflatır
Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan; konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Zayıflamak uğruna aç kalmak, öğün atlamak sanılanın aksine genelde kilo alımı ile sonuçlanıyor. Çünkü yeterince beslenemeyen metabolizma, bu durumu yetersiz olarak algılamakta ve tüketilen her besini savunma mekanizması olarak vücutta yağ şekline depo ediyor. Önerilen; dengeli bir beslenme programına eşlik edecek egzersiz ile fazla kilolardan kurtulmaya çalışmaktır.
Ekmeği Kesmek Zayıflatır
Ekmeğin cinsi ve miktarını belirlemek ekmeği kesmekten çok daha sağlıklı ve yararlıdır. İşte bu yüzden ekmeğin tam buğday unuyla yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.
Yemekten sonra çay içilir
Siyah çay yemek esnasında ve yemekten hemen sonra tüketilmesi yanlıştır. İçilmesi durumunda vücuda alınacak önemli elementler ve metaller engellenmiş olur. Bol Bol Light Ürünlerin Enerjisi Daha Düşüktür . Hemen hemen hiçbir light ürünün alternatifi, normal çeşidinden daha düşük enerji içermemektedir. Hatta bazı light ürünlerin enerjisi normallerine göre daha fazla olabilmektedir. Bu ürünler şeker, kolesterol ve tansiyon seviyelerini dengelediği, doygunluk ve tokluk hissi verdiği için daha sağlıklıdır. Ama kesinlikle daha düşük enerjili değillerdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.