DSP'li Tambova: Cumhuriyet içerik demektir
DSP Eski Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ‘Cumhuriyet’in değerine yönelik açıklama yaptı. Tambova, Cumhuriyet Bayramı’nın en büyük coşkuyu hak eden, en güzel bayram olduğunu ifade ederek Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladı.
CUMHURİYET DEMEK…
Tambova, “Cumhuriyet demek; sadece coşku demek değildir. Kutlama demek, konser veya sadece çelenk sunma değildir. Cumhuriyet; içerik demektir. Emek ve mücadele demek, sonsuz sahiplenme, hesapsız savunmak demektir. Cumhuriyet! Her şeyden önce Atatürk’ü anlamak ve bize bıraktığı ilke ve değerleri, gelecek nesillere aktarmak demektir” diye konuştu.
TAMBOVA’DAN UYARI MESAJI
“Cumhuriyet rejimi ve devrimleri yerle yeksan edilirken sessiz kalmak ve birkaç oy uğruna; kurucu irademizi yok sayanları da görmezden gelip, sonra da cumhuriyeti alkışlamak, samimiyet ve erdemle asla bağdaşmayacaktır” ifadelerini kullanan Tambova, “Tüm bu yanlışları görüp, hala bir aymazlık içindeysek eğer iktidar olmayı bırakın, muhalefet etmeye dahi gücümüz yetmeyecektir; zira bu özgüvensizlik ve sürekli yalpalama haliyle, eleştirdiklerimizin kötü bir taklidi olmanın ötesine geçemeyeceğiz” dedi