Dünya Çevre günü kutlaması başladı

Dünya Çevre günü kutlaması başladı
Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri başladı. Gün dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Karakaya, sağlıklı ve...

Tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri başladı. Gün dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Karakaya, sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın ancak sağlıklı ve huzurlu bir çevreyle mümkün olabileceğini anlattı.
İnsanın ve diğer canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerinin ancak sağlıklı bir çevrede mümkün olacağını anlatan Mehmet Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çevre problemlerinin ortaya çıkması insan kaynaklı etkenlerin doğal dengeleri bozmasıyla başlamıştır. Araştırmalara göre, dünyadaki mevcut kirliliğin yüzde 50'si son 35 yılda meydana gelmiştir.
Bu gerekçelerle karşı karşıya kaldığımız dünyada daha sağlıklı daha mutlu ve daha huzurlu bir yaşam ancak çevre konusunda tüm tedbirlerin alındığı, halkın azamı derecede bilinçlendiği ve her bireyin çevreci olarak üzerine düşen görevi yaptığı oranda yakalanabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.