Düzce'nin KABALAK suyu uygunsuz çıkınca kafalar karıştı

Düzce’nin KABALAK suyu  uygunsuz çıkınca kafalar karıştı
Damacanalarda yaşanan kirliliğin gündeme gelmesi üzerine harekete geçen sağlık Bakanlığı, 81 ilde içilen suları bir üre önce denetim altına almış ve numunelerini yaptırmıştı.Kamuoyundan gelen talep üzerine kirli çıkan...

Damacanalarda yaşanan kirliliğin gündeme gelmesi üzerine harekete geçen sağlık Bakanlığı, 81 ilde içilen suları bir üre önce denetim altına almış ve numunelerini yaptırmıştı.
Kamuoyundan gelen talep üzerine kirli çıkan sular ise dün açıklandı.
Türkiye çapında hizmet veren 254 su firmasının ürünleri üzerinde yapılan incelemede 114 markada uygunsuzluk tespit edildi, 15 dolum tesisinin sağlık şartları uygun bulunmadı. O markalar içinde yer alan bir isim ise Eskişehir'i hareketlendirdi. Şehrin ün yapmış Kalabak suyunun ismine hayli benzeyen Kabalak suyu denetimden olumsuz rapor alınca Eskişehirliler büyük panik yaşadı. Durumu öğrenmek isteyen binlerce Eskişehirli belediyenin telefonlarını kilitledi. Yaşanan isim benzerliği nedeniyle tedirgin olan halkın şüphelerini yine belediye yetkililere giderdi. Büyükşehir Belediyesi, "Türkiye'nin en temiz suyu buzda, güvenle için" açıklamasını yaptı.
İSİM BENZERLİĞİ KAFALARI KARIŞTIRDI
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı uygunsuz koşullar taşıyan su markaları içinde yer alan "kabalak" markası Eskişehir'de tedirginliğin yaşanmasına neden oldu. Bakanlığın açıkladığı kara listede şu markalar yer aldı; 'Gençsu', 'Karlık Madran', 'Alka Madran', 'İvriz Su, 'Beysu', 'EDK Lara', 'Hünkar', 'Revan', 'Buzdağ', 'Kardelen', 'İdeal', 'Hazar Vox Nida', 'Bahçeayran', 'Esensu Özayran', 'Kabalak'
ESKİŞEHİR İLE HİÇ BİR İLGİSİ YOK!
Listede 'Kabalak' ismini gören Eskişehirliler bir anda panik yaşadı. Yıllar yılı içtiği suyun sağlıksız olduğu şüphesine bir anda düşen Eskişehirliler hemen telefona sarıldı. Durumu öğrenmek için belediye yetkililerine ulaşmaya çalışan Eskişehirlilerin telefon trafiği Büyükşehir Belediyesi'nin telefonlarının kilitlenmesine neden oldu. Belediye yetkilileri yoğun müracaat üzerine yazılı bir açıklama yapmak zorunda kalarak, isim benzerliği nedeniyle yaşanan paniğe gerek olmadığını duyurdu. Yetkililer ismi geçen suyun düzce ilinde şişelendiğini ve Eskişehir ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını de bildirdiler.
BÜYÜKERŞEN'DE ESKİŞEHİRLİLERE
SESLENDİ
Şehirde bir anda oluşan yanlış algı üzerine gazetemizi arayan Başkan Yılmaz Büyükerşen'de vatandaşa seslenerek, herhangi bir olumsuz düşünceye gerek olmadığını söyledi.
Kalabak suyunun Türkiye'nin en temiz suyu olduğunu kaydeden Başkan Büyükerşen; "Suyumuz zaten sürekli laboratuarda incelemeden geçiyor. Hatta bizim denetimlerimiz uzay teknolojisi ile yapılıyor. Laboratuarımızda hem Sağlık Bakanlığı hem de Tübitak tarafından akredite edilmiş bir laboratuar" diye konuştu.
Laboratuar sonuçlarının internet aracılığı ile anında Fransa'ya gönderildiğinden de söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen; "Herkesin içi rahat olsun. Listede yer alan Kabalak suyu ile bizim suyumuzu da karıştırmasın. Bizim suyumuz olan Kalabak suyu Türkiye'nin en temiz suyudur. Hemşerilerim gönül rahatlığı ile içmeye devam edebilirler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.