Eğitim-Sen "Ek ders ücretleri ödensin"

Eğitim-Sen “Ek ders ücretleri ödensin”
Milli Eğitim Bakanlığı; onbinlerce eğitim emekçisinin ülke genelindeki sevk ve eylemleri üzerine, yeni bir düzenleme yapacağını açıkladığına dikkat çeken Şanlı, "Maalesef, bu güne kadar herhangi bir olumlu gelişme olmadı....

Milli Eğitim Bakanlığı; onbinlerce eğitim emekçisinin ülke genelindeki sevk ve eylemleri üzerine, yeni bir düzenleme yapacağını açıkladığına dikkat çeken Şanlı, "Maalesef, bu güne kadar herhangi bir olumlu gelişme olmadı. Sendika Genel Merkezimizin, Ek Ders Yönetmeliği'nin durdurulması ve iptaline yönelik başlatmış olduğu yargı süreci devam ediyor. Tüm bu hak gaspları yetmiyormuş gibi; buna yenileri eklenmek isteniyor" diye konuştu.
Başkan Şanlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bilindiği gibi OKS ve ÖSS sınavları öncesinde, eğitim ve öğretim kurumları tatile girmediği halde öğrenciler izinli sayılmaktadır. Bir taraftan da eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Çok sayıda üyemiz ve öğretmenler; bu süre içerisinde öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceğini sormaktadır.
Bu konu hakkında Eğitim Sen Genel Merkez yöneticilerimiz; Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü ve diğer yöneticilerle bir görüşme yapmışlardır. Sendikamız, öğretmenlerin sözü edilen süre içerisinde okula geldiklerini ancak öğrenci olmadığı için derse giremediklerini belirterek, öğretmenlerin mağdur edilmemesi ve ek ders ücretlerinin ödenmesi istemini bakanlık yetkililerine iletmiştir. Bakanlık yetkilileri de aynı görüşte olduklarını, ek ders ücretlerinin ödenmesi için girişimlerinin sürdüğünü belirtmiştir.
OKS ve ÖSS Öncesi EK DERS ÜCRETLERİ ÖDENMELİDİR. EGITIM SEN; bakanlıkça dile getirilen bu görüşün gereğinin yerine getirilip getirilmediğini titizlikle takip etmektedir. Ek ders ücretleri ödenmediği takdirde; bu konuda da her türlü demokratik tepkisini gösterecek ve hukuksal yollara başvuracaktır. Bütün eğitim emekçilerini haklarına sahip çıkmaya ve sendikamızda örgütlenmeye davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.