Emekliler az maaş nedeniyle çalışmaya devam ediyor

Emekliler az maaş nedeniyle çalışmaya devam ediyor
Binlerce emekli, maaşlarındaki yetersizlik dolayısıyla geçim sıkıntısı yaşadıkları için çalışmaya devam ediyor.

Emeklilerin maaş yetersizlikleri dolayısıyla içinde bulunduğu geçim sıkıntısı gün geçtikçe derinleşirken emekliler ev ekonomisine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kalıyor.

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, emeklilerin büyük bir bölümünün kahvehanelerde çalıştığını söyledi.

Çoban, “Kahvecilik sektöründe çalışanların yüzde 80-90’ı emekli. Bunun yanında diğer iş kollarında da emekliler çalışıyor. Yani emekliler elinden ne iş gelebiliyorsa yapmaya çalışıp aile geçimine katkı sağlıyor. Biz eskiden emeklileri potansiyel müşteri olarak görüyorduk ama şimdi emeklilerin bu potansiyeli bitti. Alım gücü kalmadığı için emekli ne eşine dostuna bir şey ısmarlayabiliyor ne de kendi içebiliyor. Kahvelerimiz emekliye bile lüks oldu, emeklileri sadece çalıştırabiliyoruz” diye konuştu.

“EMEKLİLERE ARTIK ALLAH YARDIMCIN OLSUN DENİYOR”

Emekliye ara zam yapılmayacak olması durumunda da görüşlerini ifade eden Çoban, “Emekliler geçinemediği için, özellikle kirada olan, öğrenci okutan emekliler zorluk çekiyor ve çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Emeklilere şu ortamda verilecek zam da kurtarmaz. Anca el freni çekilecek, girdiler durdurulacak, ondan sonra zam konusu gelecek. Önceden insanlarımız emekli olunca ‘hayırlı olsun’ denirdi, şimdi ‘Allah yardımcın olsun’ deniliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.