“Emekten, haktan, eğitimden tasarruf olmaz”

“Emekten, haktan, eğitimden tasarruf olmaz”
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Kamuda tasarruf paketi ile ilgili açıklama yaptı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, kamu emekçilerinin ve öğretmenlerin mülakat sisteminden, öğretmen atamalarına, kamuda tasarruf tedbirlerinin ortaya çıkaracağı sıkıntılardan ek gösterge taleplerine kadar pek çok konuyu dile getirdi.

“TASARRUF TEDBİRLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

17 Mayıs tarihine yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesinin emekçinin kazanılmış haklarını geri almaya yönelik maddelerine itirazda bulunduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Akar, şunları söyledi:

“Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında bizim 3’üncü dönem toplu sözleşme masasında elde etiğimiz personel servislerini yani memurlar için sunulan servis hizmetlerini tasarruf tedbirleri kapsamında memurların elinden alınması yönünde bir durumla karşı karşıyayız. Burada yaklaşık 120 bin kamu personelinin devlet memurunun faydalandığı bir hizmet. 10 yıldır devam eden bir hizmet. Toplu sözleşme masasında elde edilmiş bir kazanım. Aynı şekilde giyim yardımlarının da elimizden alınması söz konusu. Maalesef bir tasarruf tedbiri genelgesiyle memurların elinden alınması durumuyla karşı karşıyayız. Bunun iptal edilmesiyle ilgili bir Danıştay’a başvuruda bulunuldu. Bu kararların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda toplu sözleşme masasında elde edilen hakkın bir genelgeyle memurların elinden alınmasını doğru bulmuyoruz. Emekten, alın terinden ve elde edilen haktan tasarruf olmaz.”

“EĞİTİMDEN DE TASARRUF OLMAZ”

Eğitim öğretim yılı başlangıcında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve ikili öğretime geçmek durumunda kalan 6 okul konusunda somut adımların da henüz atılmadığını hatırlatan Akar, şöyle konuştu:

“Bu okulların durumu ile ilgili hala somut bir adım atılmış değil. Örneğin; hala Porsuk İlkokulu ilerleme kaydedememiş ya da Eskişehir Anadolu Lisesinin ihalesi tamamlandı mı, yıkımı başladı mı bir açıklama yok. Diğer taraftan Osmangazi Ortaokulunun durumu ortada. Maalesef bu da okullarda eğitimi ikili eğitim haline getiriyor. Burada hızlı bir şekilde adım atılmalı. Tasarruf tedbirleri ile ilgili söylediğimiz gibi burada da; emeğin, alın terinin ve elde edilen haklardan tasarruf olmaz dediysek aynı şekilde eğitimde de tasarruf olmaz. Eğitim hepimizin önceliği olmak zorunda. Eğitim fiziki şartları iyileştirilmeli, yenilenmeli. Şu anda Eskişehir’de 11’e yakın okul öncesi okulun eğitim öğretime yetiştirilmeye çalışılıyor. Keşke 11 tane anaokulu yerine; acil ihtiyacı olunan okullar yatırım planına alınsaydı. Bu okulların ikili eğitim yapılma mecburiyeti kaldırılsaydı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.