Emniyet silip süpürdü

Emniyet silip süpürdü
Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen ve aralarında üniversite öğrencisi, hamile bir kadın ile değişik meslek gruplarından olan 6’sı bayan 25 kişi, "Süpürge" adı verilen operasyon neticesinde yakalandı. Alınan...

Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen ve aralarında üniversite öğrencisi, hamile bir kadın ile değişik meslek gruplarından olan 6'sı bayan 25 kişi, "Süpürge" adı verilen operasyon neticesinde yakalandı.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ileri sürülen şahıslara karşı "Süpürge" kod adlı operasyon başlattı. 6 ay süren takip neticesinde, "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 12 münferit operasyon neticesinde, "örgüt kurmak, teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan A.A, D.Ö, E.B, A.D, E.D, F.K, G.Ö, H.Y, H.K, H.D, İ.T, K.İ, Ö.K, R.K, S.A, T.O, U.Ç, Y.A, O.D, Z.Y, Y.D, M.A, N.B, Ö.B. ve F.Ö. yakalandı. Ayrıca, son 6 ay içerisinde uyuşturucu madde kullandıkları ileri sürülen 23 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Gözaltına alınan tüm şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, toplam 421 gram esrar, 26 gram kenevir tohumu, 255 adet extacy adlı uyuşturucu hap, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet muşta, 3 adet yüzük ve bir çeyrek altın, toplam 800 YTL ve 500 ABD doları ele geçirildi.
Suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak, teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 25 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin arasında bir üniversite öğrencisi, hamile bir bayan ve değişik meslek gruplarından kişilerin de olduğu öğrenildi. Operasyonlarla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Eskişehir halkı için savcılar, hakimler ile el ele vererek çok güzel operasyonlar yaptıklarını belirterek, "Şah-Mat operasyonundan sonra hatırlayacaksınız vezir, şah, at, kale, fil gitmiş; piyonlar, yavrular kalmıştı. Bu son operasyon, onların temizlenmesi oprasyonuydu. Onlardan bir bölümünü daha aldık. Bu operasyonun adını da zaten temizlik anlamında ya 'kıyı bucak', ya da 'süpürge' koyacaktık. Süpürge koymaya karar verdik ve 25 kişiyi aldık. Bunlar zaten her türlü evraklarıyla ortaya konmuş kişiler. Ben Eskişehir halkının bugüne kadar polisine, adliyesine güvendiği kadar bundan sonra da güvenmesini istiyorum. Biz su başarıları polis, adliye, halk, valimizle el ele vererek gerçekleştirdik. Dolayısıyla aslında Eskişehir olarak resmisi, sivili ile takım olarak çalıştık ve bugünlere geldik. Bundan sonra da daha güzel günlere gideceğiz" dedi.
Öte yandan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu maddede sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonlarla İstanbul'u da geçerek, Türkiye birinciliğine yükseldiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.