"Engellemeye çalışırlar ama asla durduramazlar"

"Engellemeye çalışırlar  ama asla durduramazlar"
CHP İl Kongresi öncesinde yaşanan gelişmelerin ardından aralarının açıldığı bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile CHP İl Başkanı Erman Gölet’in bu sürecin ardından bir daha bir araya gelmedikleri...

CHP İl Kongresi öncesinde yaşanan gelişmelerin ardından aralarının açıldığı bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile CHP İl Başkanı Erman Gölet'in bu sürecin ardından bir daha bir araya gelmedikleri uzun süre konuşulmuştu. Hatta belediyeye yapılacak olan il yönetimi ziyareti için randevunun bile zar zor alındığı söylentilerinin kamuoyuna yansıdığı günlerde, Gölet'ten ilginç bir çıkış geldi. Büyükerşen'i eleştiren AKP'lilere sert çıkan Gölet, Büyükerşen ile projelerini ise adeta yere göğe sığdıramadı.
GÖLET ŞAŞIRTTI
AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak Büyükerşen'in 'İktidar beni engelliyor, Eskişehir'e üvey evlat muamelesi yapıyor' açıklamalarına yanıt vermiş, Büyükerşen'i edebiyat yapmakla suçlamıştı. Büyükerşen'e karşı getirilen bu eleştiriye ise CHP'den yanıt gelmesi, üstelik açıklamanın Büyükerşen ile aralarında soğukluk olduğu bilinen İl Başkanı Erman Gölet'ten gelmesi hayli şaşırtıcı oldu.
BELEDİYE BAŞKANI DENİLİNCE BÜYÜKERŞEN AKLA GELİR
AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e olan eleştirilerine, Büyükerşen'i överek yanıt veren CHP'li Erman Gölet; "Belediyecilik denilince akla hemen Büyükerşen gelir" dedi. Gölet; "AKP'liler, Eskişehir'de sadece Büyükşehir'in projelerini engellemek için uğraşıyorlar; ama buna güçleri hiçbir zaman yetmedi. Bundan sonra da yetmeyecek. Sadece Eskişehir halkı değil tüm Türkiye Yılmaz Büyükerşen Başkanlığı'nda Eskişehir'de yaşanılan değişimi takdir ve beğeniyle karşılamış ve belediye başkanı denilince akla Yılmaz Büyükerşen gelir hale gelmiştir."
SÖZLERİNİ TUTAMADIKLARI İÇİN EZİKLİK HALİ İLE KONUŞUYORLAR
CHP İl Başkanı Erman Gölet açıklamasında sözü daha sonra iktidara getirdi. Mevcut il Başkanı Süleyman Reyhan ile Milletvekili Salih Koca'yı isim vermeden hedefine alan CHP'li Erman Gölet, her iki ismin hizmet yapamamanın verdiği eziklik ile konuştuğunu iddia etti. Gölet şu ifadelerde bulundu; "Çevre yolu projesi, tren yolunun yeraltına alınma projesi ve yeni stadyumun yapılması başta olmak üzere pek çok konuda Eskişehir halkına verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirememenin verdiği eziklikle konuşan AKP İl Başkanı, kendisinden önceki il başkanlarının yaptığı gibi, çareyi bilinçsizce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırmakta aramaktadır. AKP İl Başkanı ne söylerse söylesin, tüm Eskişehir halkı AKP'li yöneticilerin öteden beri Yılmaz Büyükerşen'in hizmetlerini engelleme çabasında olduğunu görmektedir. Eskişehir'imizin tüm şehirler içinde geldiği yere, Eskişehir'deki belediyecilik anlayışına baktığımızda Yılmaz Büyükerşen'in engellenemediği hatta tam tersine engellenmek istendikçe daha büyük hizmetler verdiğini görmekteyiz. Eskişehir'de yapılan hizmetlerle ilgili "AKP'li belediye meclis üyeleri de destek verdi" şeklindeki açıklamalar boş laftan ibarettir. Eskişehir'de destek veriyormuş gibi gözüküp Ankara'da her türlü engelin çıkartılmaya çalışıldığını Eskişehir halkı çok iyi bilmektedir. Eskişehirli hemşerilerimizin Büyükşehir Belediye Başkanımızın hizmetlerine duyduğu minneti ve kendisine verdiği kıymeti biliyor ve AKP İl Başkanı'na şu atasözünü hatırlatıyoruz, Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz"..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.