Engelli çocuklar için Türkiye’nin ilk kreşi açıldı

Engelli çocuklar için Türkiye’nin ilk kreşi açıldı
Özel gereksinimli çocukların eğitim göreceği Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi törenle açıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşlara verdiği kreş sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Eskişehirli iş insanı Halil İbrahim Ara’nın bağışçısı olduğu 20 Mayıs 2022 tarihinde temelini atılan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi törenle açıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan törende Başkan Kazım Kurt, Halil İbrahim Ara’ya teşekkür plaketi takdim etti. Açılış töreninin devamında Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi öğrencileri dans gösterileri yaptı. Çocukların gösterilerinin ardından da Başkan Kurt, Halil İbrahim Ara ile birlikte diğer katılımcılar, kurdele keserek kreşin açılışını yaptı. Açılışın ardından Başkan Kurt, Halil İbrahim Ara ve katılımcılarla Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşini gezdi.

“AHMET ARA’NIN ADI SONSUZA KADAR YAŞASIN”

Törende konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sevgili dostumuz Halil İbrahim Kara ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırım Eskişehir açısından olduğu kadar Türkiye açısından da çok önemli bir eser. Engelli çocuklar için yapılmış ilk kreş olup olmadığını araştırdık ama bulamadık. Dolayısıyla Türkiye'de ilk olma ihtimali kuvvetlidir. Öğretmenlerimiz iki aydır çalışıyor. Halil İbrahim Bey'in yaptığı işin büyüklüğünü gün geçtikçe anlayacağız. Ben onun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ahmet Ara kardeşimizin adı sonsuza kadar burada yaşasın. Eskişehirliler de engelli çocuklarımız için bulmakta zorlandıkları imkansızı gelsin burada aşsın. Altmış çocuğun eğitim göreceği bir merkez haline geldi. Bu şu anlama gelir, Halil İbrahim Bey'in, Fatma Hanım'ın altmış tane çocuğu olacak. Bu sanıyorum en büyük sevaplardan birisidir. Allah öbür dünyada da bunun karşılığını size verir. Bu dünyada da verir. İş birliği mantığımızı sürdürüyoruz. İş adamlarımızın yapmak istediği bağışları, yardımları her alanda doğru kanalize etmek bizim görevimiz” dedi.

“HER ÇOCUK AİLESİNİN EN DEĞERLİ VARLIĞIDIR”

Oğlu Ahmet Ara adına engelli kreşi yaptıran Eskişehirli iş insanı Halil İbrahim Ara, “Her çocuk ailesinin en değerli varlığı ve kıymetlisidir. Onlar sevgiyle büyümeye, keşfetmeye ve potansiyellerini gerçekleştirmeye ihtiyaç duyarlar. Ancak engelli çocuklarımızın bu süreçte ilave destek, çaba ve özene ihtiyaç duyduğunu hepimiz biliriz. Yakın zamanda kaybettiğim kıymetli eşim Fatma Ağa'nın oğlumuz Ahmet Ara’yı büyütürken edindiği tecrübeler ve yaşadığı zorluklardan hareketle engelli çocuklarımızın hayallerini güzelleştirmek, onların ailelerinin yaşamlarında bir fark yaratmak hayaliyle ilinize bir engelli kreşe kazandırmaya karar verdik. Hemen akabinde de engelli çocuklarımızın adil bir şekilde eğitim ve gelişim imkanlarından faydalanabilmesi ümidiyle yola çıktık. Sayın Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt'un desteğiyle sevgili oğlumuzun adını taşıyan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşini tamamlayarak kıymetli yavrularımızın ve ailelerin hizmete sunmuş bulunuyoruz. Burada engelli çocuklarımızın ifade etmeleri, becerilerini geliştirmeleri ve kendilerini kabul edilmiş hissetmeleri için gerekli olan tüm imkanlar bulunmaktadır. Uzman bir ekip tarafından desteklenen, özenle tasarlanmış bir eğitim programı ile çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedeflemekte. Aynı ailelerine de destek olacak onları kucaklayacak bir ortam sunmayı amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.

“KREŞİN EŞİMİN HATIRASI OLMASI EN BÜYÜK TESELLİMDİR”

Eşinin arzunu yerine getirmiş olmaktan dolayı mutluluk ve hüznü bir arada yaşadığını aktaran Ara, “Çocuklarımızın bu kreşe alacakları eğitim ve hizmetin kıymetli eşimin hatırasını olması en büyük tesellimdir. Bu anlamlı projenin hayata geçmesine destek olan bazı isimleri de almadan geçemeyeceğim. Projeye baştan sona destek veren Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt'a Belediye Başkan Yardımcımız, Sayın Necati Sarıca'ya yapı kontrol müdürümüz, Sayın Selim Sönmez'e mimari proje aşamasında tecrübelerini bizden esirgemeyen mimarlık ve tasarım fakültesi dekanı Sayın Profesör Doktor Osman Tutal hocama kreşimizin iç dekorasyonunda kullanılan tüm mobilya mobilyaların teminini üstlenen abim Yunus Işın'a ve ismini sayamadığım emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakım Evi ve Kreşinin bu özel yavrularımızın mutluluk dolu anlarında ev sahipliği yapması ümidiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.