ESİAD, ESKİŞEHİR SONUNLARINI MİLLETVEKİLLERİNE İLETTİ!

ESİAD, ESKİŞEHİR SONUNLARINI MİLLETVEKİLLERİNE İLETTİ!
Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD)Eskişehir Milletvekilleri ile buluşma toplantısı düzenledi. ESİAD’ın dernek binasında yapılan toplantıya AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can,...

Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD)Eskişehir Milletvekilleri ile buluşma toplantısı düzenledi. ESİAD'ın dernek binasında yapılan toplantıya AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma, istişare kurulu ve dernek üyeleri katıldı.
Toplantıda ESİAD tarafından Eskişehir ve bölgesi ile ilgili güncel konularda sunumlar yapıldı. Dernek üyeleri, Eskişehir'de yaşanan sorunları ve taleplerini milletvekillerine iletti.
Üyeler, Eskişehir'e yatırım anlamında desteğin az olduğunu söyleyerek, şehre istinaf mahkemesi kurulabileceğini önerdi. Uçak seferlerine hala çözüm bulunamadığını ifade eden dernek üyeleri, tren yolunun yer altına alınma süreci ve stadyum ihtiyacı gibi konularında şehrin gündemini oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Eskişehir'in ilçelerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini de milletvekillerine ileten üyeler, ''İlçeler hayvancılık, seracılık gibi alanlarda organize edilmeli. Eskişehir'e kazanılması düşünülen 3'üncü bir üniversite daha bir ara gündemdeydi. Üniversitelerimizde sanayi ile birleşmeli. Eskişehir'e tüp bebek ünitesi kurulmalı, ulaşım sorunları çözülmeli'' dedi.
3'üncü üniversite meclis gündemine gelecek
Konuşmaya AK Parti Milletvekili Prof Dr. Nabi Avcı başladı. Eskişehir'de kurulması düşünülen Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin meclis gündemine geleceğini söyleyen Avcı, Eskişehir'in 2013 yılı Kültür Başkenti olması konularına da değindi. Avcı, ''2013'ü iyi değerlendirebilirsek Avrupa'ya Eskişehir'in imkânlarını tanıtma fırsatı bulacağız. 2013 projelerimizi iyi hazırlarsak Avrupa fonlarından da o kadar destek sağlarız'' dedi. Avcı, meclis açıldıktan sonra Kızılinler Projesi konusunu da görüşeceklerini bildirdi.
Yıkımlara 5 Ekim'de başlanıyor
AK Parti Milletvekili Salih Koca, Eskişehir'in teşvik paketinden yararlanan 5'inci şehir olduğunu söyledi. Eskişehir'in yapılan teşviklerle gerekli alt yapıyı sağladığını ifade eden Koca, ulaşım konularını da değerlendirdi. Koca, '' Eskişehir karayollarında hiçbir ulaşım sorunu kalmadı. Eskişehir'de karayolu, hızlı tren ve havacılıkta alt yapı sorunu çözüldü. Eskişehir'in trafiğinde ciddi sorun var. Ama asıl sorunu 3-5 yıl sonra yaşayacağız.14 mahalleye daha tramvay ulaşacak. Artan sefer sayıları trafik problemini daha da arttıracak'' diye konuştu. Kentsel dönüşüm konusunda da Odunpazarı Belediyesi ve bakanlığın iş birliği içinde olduğunu kaydeden Koca, şunları söyledi:'' 5 Ekim'de ilk yıkımlar başlayacak. Yıkımlara ilk önce kamu binalarından başlayacağız. İnsanların evlerini yıkmak çok zor ancak onlara samimiyetimizi anlatacağız.''
Hastane 2 yıl içinde bitecek!
AK Parti Milletvekili Ülker Can'da toplantıda, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin alt tarafına bir hastane daha kazandıracaklarını kaydederek, şöyle konuştu: '' Hastane ihale aşamasından sonra yaklaşık 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de bazı ihtiyaçlarını olduğunu görüyoruz ancak kendi döner sermayelerini kullanmaları bizim destek sağlamamız anlamında elimizi kolumuzu bağlıyor. Eskişehir'e tüp bebek merkezi kurulabilir mi konusunu da araştıracağız.''
MHP Milletvekili Ruhsar Demirel ise Eskişehir'in örnek il durumunda olduğunu söyleyerek, '' Sayın Başbakan seçim vaatlerinde Eskişehir'i uçuracağız demişti ancak uçak yere çakıldı'' göndermesinde bulundu. Demirel, '' Uçak kamu hizmetidir. Eğer uçakları sanayicilerden temin edilmesi istenirse özel sektöre girer'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.