"Eskişehir AKP'nin üvey evladı gibi"

"Eskişehir AKP’nin  üvey evladı gibi"
Pişmiş Toprak Sempozyumunun açılış töreni için Tepebaşı Belediyesi tarafından kente davet edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şehirde bir dizi ziyarette de bulundu.Partisinin belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne...

Pişmiş Toprak Sempozyumunun açılış töreni için Tepebaşı Belediyesi tarafından kente davet edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şehirde bir dizi ziyarette de bulundu.
Partisinin belediyesi Büyükşehir Belediyesi'ne de giden Gürsel Tekin'i Başkan Büyükerşen karşıladı.
HER İLE BİR HOCA LAZIM
Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Eskişehir'de yaşanan değişimin önemli olduğuna vurgu yaptı. 'Anadolu'daki her ile bir hoca lazım' diyen Tekin; 'belediyecilik sadece asfalt dökmek değildir. Hocam gibi şehrin sosyal değişimini sağlamak ve kente turist kazandırmaktır" şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR BAŞKA ÜLKENİN
MEMLEKETİ Mİ?
Daha sonra söze giren ve iktidarı Gürsel Tekin'e şikayet eden Başkan Büyükerşen, yapmak istediği projelerin iktidar tarafından engellendiğini söyledi. Eskişehir'e adeta üvey evlat muamelesi yapıldığını söyleyen Başkan Büyükerşen; "En düşük ödenek alan il biziz. Hükümetin üvey evladıyız. Pek çok projemiz yatırım programına bile alınmıyor. Bazen Eskişehir başka ülkenin memleketi mi diye düşündüğüm oluyor. Sürekli engelleme ve yetersiz ödenekler yüzünden kendin pişir kendin ye mantığıyla hareket ediyoruz. Kendi projelerimizi kendimiz yapıyoruz" diye konuştu.
ODUNPAZARINA YAĞDIRIYORLAR
Sözlerini sürdüren başkan Büyükerşen, iktidarın belediye ayrımı yaptığını da iddia etti. Şehirde 11 ayrı noktada dönüşüm projesi için karar aldıklarına dikkat çeken Büyükerşen bu planlara kimsenin dönüpte bakmadığını iddia etti. Aynı şeyin Ankara'da hemen hallolduğunu söyleyen Büyükerşen, isim vermeden Odunpazarı Belediyesi'ne verilen katkılardan söz etti. Kendilerine hiçbir kurumun bakmadığına, buna karşın Özel İdare ile kamu kurum ve kuruluşlarının Odunpazarı Belediyesi'ne pek çok imkan sunduklarını belirten Büyükerşen şunları söyledi; "Yapılan ayrıcalık Eskişehirlilerden intikam almaktır. Eskişehirliye karşı bir tavırdır. Biz 100 yıl ileri bakan imar planları yaptık. Ama onlar başka yollardan bu planları da iptal ettirdiler. Tramvayı bile 4 yıl ertelettiler"
ESKİŞEHİR'İ ANKARA'DAN
DİZAYN EDECEKLER
İktidarın artık demokrasiden söz edemeyeceğini söyleyen Büyükerşen, yapılan ayrımcılığın ve engellemelerin demokrasi ile bağdaşamayacağını söyledi. Büyükerşen sözlerinin sonunda şu görüşlere yer verdi; "AKP demokrasi sözcüğünün i harfinin üzerindeki nokta kadar demokrasiden söz edemez. Engellemeler, iptaller, kenti yönetmek için seçilenleri yok saymak demokrasiye has şeyler değildir. Şimdide bu şehri ve seçilenlerini yok sayarak kenti Ankara'dan şekillendirmeye çalışıyorlar. Bürokrasiyi kullanarak, Eskişehir'i bilmeyenler, Eskişehir'i Ankara'dan dizayn etmek istiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.