Eskişehir için büyük şans

Eskişehir için büyük şans
Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonasına talip olmasının ardından gözler, müsabakaların hangi kentlerde oynanacağına dönmüştü.Geçtiğimiz günlerde Spor Bakanı tarafından resmen açıklanan aday iller arasında Eskişehir’in de bulunması...

Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonasına talip olmasının ardından gözler, müsabakaların hangi kentlerde oynanacağına dönmüştü.
Geçtiğimiz günlerde Spor Bakanı tarafından resmen açıklanan aday iller arasında Eskişehir'in de bulunması büyük bir şans olarak değerlendirildi.
Mayıs ayında şampiyonanın hangi ülkede yapılacağının belli olması ile birlikte, Eskişehir bu şampiyonadan büyük bir payı bünyesine çekebilir. Eğer şampiyonanın Türkiye'de yapılacağı açıklanırsa, devlet, müsabakaların yapılacağı illerde dev yatırımlara girişecek.
Muazzam bir bütçenin ayrıldığı Avrupa şampiyonasının sağlıklı olarak tamamlanabilmesi için milyar dolarlarca yatırım yapmayı göze alan devlet, Eskişehir içinde kesenin ağzını açacak.
En az 4 müsabakanın oynanacağı Eskişehir'de konaklama ve ulaşım sorununun yaşanmamasını isteyen devlet yetkilileri, bu konuda dev yatırımların Eskişehir'e ulaşmasını sağlayacak. Bu yatırımların kente gelmesi ile birlikte, şehrin gelişiminin daha da hızlanması bekleniyor. Öte yandan yine bu yatırımlar arasında yer alacak olan yeni stadyum inşaatının ise organizasyonun Türkiye'de yapılmasının açıklanmasının hemen ardından başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.