Eskişehir-İzmir yolu 2 saat kısalıyor

Eskişehir-İzmir yolu  2 saat kısalıyor
Bugüne kadar karayolu ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığı İzmir yolu için nihayet düğmeye basıldı.İzmir için önemli bir alternatif yolu olan Gediz geçişinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak yol yapım...

Bugüne kadar karayolu ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığı İzmir yolu için nihayet düğmeye basıldı.
İzmir için önemli bir alternatif yolu olan Gediz geçişinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak yol yapım ve düzenleme işinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.
Eskişehir İzmir arasındaki karayolu bağlantısını hem daha kısa, hem daha güvenli hemde daha hızlı şekilde yapacak olan yol, tamamlandığında Eskişehir- İzmir limanına bağlanan en önemli geçiş noktası olacak.

GEDİZLİLERDE MEMNUN
Gediz Belediye Meclis Üyeleri, Gediz Sivil Toplum Kuruluşları Başkan, yöneticileri ve üyeleri, mahalle muhtarları ile birlikte bir araya gelen Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da Eskişehir-Kütahya-Uşak İzmir yolunun ihale edildiğini, 2015 yılına kadar yapımı tamamlanacak duble yolun mesafeyi kısaltacağını ve güzergah üzerinde bulunan şehirlerin sanayi, turizm ve ticaret alanında daha da gelişeceğini dile getirdi.
50 yılın yatırımı olarak nitelendirdiği Eskişehir-İzmir Karayolu yapım projelerinin tamamlandığını ve kısım kısım olarak ihale edilmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: " 2015 yılında tamamı bitirilecek yol çalışmaları ile ilçemiz şehirlerarası yol üzerindeki bir kent haline gelecektir. Bu gelişme kentimizin ticaret, sanayi ve turizm alanında gelişmesini artıracak, istihdamı artıracak ve Gediz cazibe merkezi olacaktır. İlk olarak Kütahya-Gelinkaya kısmı ihale edilen yolun kalan kısımları Gelinkaya Mevki-Çavdarhisar, Çavdarhisar-Gediz, Abide-Uşak olarak ihale edilecektir."
DAHA NİTELİKLİ DAHA
HIZLI ULAŞIM OLACAK
Başkan Saraoğlu açıklamalarının devamında, yolun tamamlanmasının ardından sağlanacak ulaşımın daha da nitelikli hale geleceğini savundu. Saraoğlu şunları söyledi;" Şu anda bile şehirlerarası olarak yoğun bir şekilde kullanılan yol tamamlandığında yoğunluğu daha da artacaktır. Eskişehir-Kütahya-Uşak-İzmir yolu ilçemizden geçmekte ve İzmir limanına ulaşan en kısa yoldur. Eskişehir'den İzmir'e en kısa mesafede ulaşım sağlayan yol olarak Eskişehir-Kütahya-İzmir yolu 407 kilometredir. Alternatif olarak kullanılabilecek olan Eskişehir-Kütahya-Afyon-Uşak-İzmir yolu ise 507 kilometredir. İlçemizden geçen güzergah 100 kilometre daha kısadır. Birde Eskişehir-Kütahya-Altıntaş-Banaz-Uşak-İzmir yolu bulunmaktadır. Ancak ilçemiz güzergahında bulunan yoldan 33 kilometre daha uzundur. Veriler göstermektedir ki, Eskişehir-Kütahya-Gediz-İzmir Karayolu diğer alternatiflerden hem daha kısa hem de daha nitelikli bir ulaşım sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.