Eskişehir Kırım Derneği'nin yeni yönetimi hedeflerini anlattı

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Eskişehir Kırım Derneği Olağan Genel Kurulu ardından yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.
Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şen “basın toplumun sesidir” düşüncesiyle basınla bir araya gelmek ve tanışmak istediğini dile getirerek 2 yıllık süreçteki hedeflerini anlattı.
Şen, genel kurulun ardından yaptıkları ilk toplantıda yönetim kurulu görev dağılımını da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eskişehir Kırım Derneği yönetim kurulu ve görev dağılımı şu şekilde; Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şen, Başkan Yardımcısı Abdullah Akkurt, İkinci Başkan Zeki Erdemli, Genel Sekreter Erol Kurum, Genel Sekreter Yardımcısı Burak Kuşan, Sayman Burak Özdemir, Sayman Yarımcısı Ersel Onat, Veznedar Ersin Öden ve Veznedar Yardımcısı Gönül Sabaz.
“Eskişehir Kırım Tatarları ile anılan bir şehir” diyen Şen, “Özellikle çi böreğin Eskişehir ile anıldığı bir ortamda derneğimizi de markalaştırmak, Kırım Tatarları’nın artık bir marka olduğunu ve Eskişehir’le özdeşleştiğini anlatmak için yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz” ifadelerini kullandı.
“İLK HEDEFİMİZ; 3 BİN OLAN ÜYE SAYIMIZI 10 BİNE ÇIKARTMAK”
Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine vurgu yapan Şen, hedeflerini dile getirdi. Şen, “Biz de bu anlamda Eskişehir Kırım Derneği olarak dünyadaki STK’lara da bir mesaj vermek ve harekete geçirmek, şehirleriyle birlikte markalaşmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun için de ilk hedefimiz 3 bin olan üye sayımızı iki yıllık çalışma süremiz içinde 10 bine çıkartmak. Eskişehir’de 200 binin üzerinde Kırım Tatar’ın olduğunu düşündüğümüzde 10 bin sayısı bile yeterli değil ama ilk hedefte iki yıl içinde 10 bin üyeye ulaşıp Eskişehir’in en güçlü sivil toplum örgütü olmak istiyoruz” diye konuştu.
YENİ YÖNETİM ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Yakın süreçte yapacakları çalışmalar hakkında konuşan Şen, “Mart ayında Kent Konseyi’nin etkinlikleri var orada yer alacağız. Nevruz kutlamaları var, özel Nevruz kutlamaları hazırlamak istiyoruz. Devamında 23 Nisan şenliklerinde çocuklarımızla birlikte Çocuk Bayramımızı Kırım Tatar çocuklarımız ve tüm çocuklarımızla birlikte nasıl kutlayacağımızı Eskişehir’e göstermek istiyoruz. 1987 yılından beri geleneksel hale gelmiş Tepeş şenliklerini yine aynı coşkuyla kutlanır hale getirmek ve Kültür Bakanlığı tarafından kabul edilen festivaller kapsamına aldırmak için yazışmalarımıza başladık” dedi.
“ESKİŞEHİR’E KENT KONSEYİ BİNASI YAPILMALI”
“Eskişehir Kırım Derneği siyaset üstü bir kurumdur. Bütün siyasi partilere mesafemiz eşit durumdadır” ifadelerini kullanan Şen, belediyelerden beklentilerini şu şekilde anlattı:
“Belediyelerden en önemli beklentimiz; Eskişehir’de 4 binin üzerinde dernek var ve tüm derneklere belediyelerin eşit bir şekilde önem vermesi gerekli. Bununla ilgili en önemli önerim bir Kent Konseyi binası yapılarak tüm derneklerin kent konseyi binasından yararlanma fırsatı yaratılması gerek diye düşünüyorum. Sivil Toplum Kuruluşları o şehrin dinamiğidir. Eskişehir gibi çok kültürlü bir şehirde belediyelerin bu konuya daha fazla dikkat etmesi, hassasiyetle yaklaşması gerektiğini düşünüyorum.”